Gündem Gönül Köprüsü yolda kaldı!

Gönül Köprüsü yolda kaldı!

28.06.2008 - 17:28 | Son Güncellenme:

.

Gönül Köprüsü yolda kaldı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın ‘Gönül Köprüsü Projesi’ çerçevesinde Van’dan İzmir’e götürülen yüzlerce öğrenci, 7 otobüs şoförünün “Sizi başka otobüsler gelip buradan alacak’ diyerek ayrılması üzerine Aksaray yakınlarındaki Aktaşlar Dinlenme Tesisleri’nde mahsur kaldı. 4 saattir Dinlenme Tesisleri’nde bulunan öğrenciler, halen kendilerini alacak bir otobüsün gelmesini bekliyor.

Haberin Devamı


Milli Eğitim Bakanlığı Koordinasyonu’nda ve Turkcell’in de sponsorluğu ile Türkiye’nin doğu ve batısında yaşayan öğrencileri biraraya getirmek üzere başlattığı ‘Gönül Köprüsü Projesi’ çerçevesinde 460 öğrencinin Van’dan İzmir’e götürülmesi planlandı. Öğrencilerin yolculuk yapması için özel AHT Firması’ndan 11 otobüs ayarlandı. Başlarındaki öğretmenler ile İzmir’e gitmek için yola çıkan 11 otobüs bugün saat 12.00 sıralarında Aksaray yakınlarındaki Aktaşlar Dinlenme Tesisleri’nde mola verdi. 460 öğrenci ihtiyaçlarını gidermek için otobüsten inerken iddiaya göre 7 otobüsün şoförü, öğrenci ve öğretmenlere, “Sizi buradan başka otobüsler gelip alacak” diyerek dinlenme tesislerinden ayrıldı.


Otobüsün ayrılmasından sonra beklemeye başlayan öğretmen ve öğrenciler 4 saat geçmesine rağmen başka bir otobüsün gelmemesi üzerine dinlenme tesislerinde mahsur kaldı.
Öğrenciler, kendilerini almak için halen bir otobüs gelmesini beklerken, tesislerde kalan 4 otobüsün şoförü, “Biz otobüsümüz başındayız. Diğer arkadaşların niye gittiğini bilmiyoruz” dedi. Dinlenme tesislerinde bekleyen öğrenciler de “4 saattir bekliyoruz. Otobüsler bizi bıraktı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ailemiz duysa çok sıkıntı olur. Hala otobüs bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Haberin Devamı


Diğer taraftan öğrencilerin dinlenme tesislerinde mahsur kaldığını öğrenen Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Balta da zatıba ekiplerini görevlendirdi. Dinlenme tesislerine giden zabıta ekipleri öğretmen ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladı.

ÖĞRENCİLER YOLA ÇIKTI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Gönül Köprüsü Projesi’ çerçevesinde Van’dan İzmir’e giderken, 7 otobüs şoförünün ’Sizi başka otobüsler gelip buradan alacak’ diyerek ayrılması üzerine Aksaray yakınlarındaki Aktaşlar Dinlenme Tesisleri’nde bekleyen öğrenciler, yaklaşık 5 saat sonra otobüslerin gelmesi üzerine İzmir’e haraket etti.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, yaşanan problemden son anda haberlerinin olduğunu belirterek, “Öğretmen ve öğrencilerin Aktaşlar Dinlenme Tesisleri’nde otobüs beklediklerini duyduk. Valimiz Sebati Buyuran’ın talimatı ile tesislere geldik. Öğrencileri İzmir’e götüren 11 otobüsten 7 tanesinin tesislerden ayrıldığını öğrendik. Öğretmenlerimiz ile yaptığımız görüşme sonrası otobüslerin Denizl’ye gittiğini ve başka otobüslerin gelerek öğrencileri alacağını öğrendik. Firma yetkilileri ile yaptığımız görüşme sonrası otobüslerin yola çıktığı ve tesislere geleceği bilgisine ulaştık. Yaklaşık 5 saatin ardından öğrencilerimiz gelen otobüslere binerek İzmir’e gitmek üzere tesislerden ayrıldı” dedi.