Gündem Görülmemiş gelenek! Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar

Görülmemiş gelenek! Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar

09.08.2022 - 12:43 | Son Güncellenme:

Bursa'da bir düğünde damada arkadaşları kadın iç çamaşırı giydirip, boynuna tasma taktı. O anları davetliler, cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Nilüfer ilçesi Akçalar Mahallesi'nde geçen günlerde gerçekleşen bir düğünde damat Mehmet Y.'ye arkadaşlarının yaptığı şaka, sosyal medyada gündem oldu. Mehmet Y.'ye kadın iç çamaşırı giydiren arkadaşları, boynuna da tasma taktı. O anlar, düğüne katılan bir kişi tarafından cep telefonuyla çekilerek, sosyal medyada paylaşıldı.

Haberin Devamı

Görülmemiş gelenek Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar


Mahallelerinde damada her türlü şakanın yapıldığını söyleyen Mehmet Y., bu durumun yıllardır süren bir gelenek olduğunu söyledi. 

DAMADI HAVUZA ATTILAR, SUDA ÇİFTETELLİ OYNATTILAR

Bursa’da dünya evine giren damada arkadaşları tarafından yapılan şakalar görenleri hem şaşırttı, hem de güldürdü. Bacaklarından tuttukları damadı havuza atan arkadaşları damadı suyun içinde çiftetelli oynattı.

Görülmemiş gelenek Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar

Millet Mahallesi'nde dünya evine giren damat; düğüne gelen arkadaşlarının şakalarına maruz kaldı. Damadı bacaklarından tutan davetli arkadaşları önce havaya kaldırdı, sonra da havuza attı.

Arkasından kendileri de havuza atlayan gençler damatla birlikte çiftetelli oynadılar. O sahneler ise renkli anlara sebep oldu.

Haberin Devamı

EZİYET OLSUN DİYE 1 TONLUK ARABAYI ÇEKTİRDİLER

Denizli’de dünya evine giren damat ve sağdıcına yapılan gelin alma işkencesi, renkli anlara sahne oldu. 1 tonluk otomobili iple çeken damat ve sağdıç, eziyetin dozunu artırmak için üzerine 5 kişinin daha oturduğu aracı 50 metre çekerek götürdü.

Görülmemiş gelenek Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar

elini alıp dönen konvoyun önünü baba ocağına 50 metre kala kesen damadın arkadaşları, "Aracımız bozuldu, gelini götürmek için bizim aracı yoldan gelmen lazım" diyerek eziyetlerine başladı. Damat Hüseyin Tahran ve sağdıcı Abdullah Hatıhan, 1 tonluk aracı iplerle çekmeye başlarken, daha fazla eziyet olsun diye 5 kişi daha aracın ürerine oturdu.

Kan ter içerinde yaklaşık 1,5 tonluk yükü 50 metre çeken damat ve sağdıcına yapılan eziyet, renkli görüntüler oluşturdu. Davetlilerin kahkahalarla tanıklık ettiği yöresel düğün adeti, havanın karardığı anlara kadar devam etti. Önce arkadaşlarının bozuk olduğunu iddia ettiği otomobil ve daha sonra gelin arabasıyla baba evine dönen damat ve gelin, eziyeti yapan arkadaşları tarafından meşalelerle karşılandı.

 

 KISIR GECESİNDE DAMAT VE SAĞDIÇLAR GECE BOYU SOPA YEDİ

Erzurum’un Oltu ilçesinde damat, sağdıç ve arkadaşları tarafından 'bekarlığa veda partisi' olarak düzenlenen kısır gecesinde oynanan oyunlar, izleyenleri kahkahaya boğuyor. Gecede arkadaşlarından dayak yiyen damat ve sağdıcı, davetlilerin her isteğini de yerine getirmek zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Görülmemiş gelenek Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar

Muhammet Mücahit Demir'in düğünden bir gün önce düzenlediği bekarlığa veda (kısır gecesi) gecesinde oynadıkları Yüzük, Kabak, Ateş ve Tavuk barı ile gece boyunca Damat, sağdıçlar ve arkadaşları kemerle sopa yediler. Oyunlarda hata yapanlara kemerle ellerine ayaklarına sırtlarına acımadan vurdular.

Sağdıç Tolgahan Varol, “Arkadaşımızın bu mutlu gününde hep birlikte buradayız. Herkesin ayaklarına sağlık. Abilerimiz güzel oyunlar yaptılar inşallah herkesi memnun etmişizdir herkese teşekkür ederim” dedi.
Damat M. Mücahit Demir, “Bu akşam kısır gecemizi gerçekleştirdik büyüklerimiz arkadaşlarımız bize biraz eziyet ettiler ama bizim gelenek göreneklerimizde bunlar var kimseye kırılmadık kısır gecemize gelip bizi onurlandıran abilerime arkadaşlarımıza kardeşlerimize teşekkür ederim güzel bir gece yaşattılar” dedi.
Kısır gecesi halaylarla son buldu.