Gündem Göztepe’nin yeni hocası Bayram Bektaş kimdir?

Göztepe’nin yeni hocası Bayram Bektaş kimdir?

23.05.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

Eskişehirspor’u 3-2 mağlup ederek 14 yılın ardından Spor Toto Süper Lig’e yükselen Göztepe, teknik direktör Tamer Tuna ile yollarını ayırarak Bayram Bektaş ile anlaşmaya vardı.

Göztepe’nin yeni hocası Bayram Bektaş kimdir

Göztepe’nin yeni hocası Bayram Bektaş oldu

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Göztepe Kulübü tarafından, takımın teknik direktörü olan Tamer Tuna ile yolların ayrıldığına dair bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Uzun yıllar sonra çıktığımız Süper Lig'deki ilk sezonumuzda teknik direktörlük görevimizi üstlenen ve başarılı bir sezon geçirmemizde çok önemli katkılarda bulunan Tamer Tuna ile yapmış olduğumuz karşılıklı görüşmeler neticesinde yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Tamer Tuna ve ekibine bugüne kadar kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki mesleki kariyerinde başarılar dileriz. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.” ifadelerine ver yerildi. Tamer Tuna ile yollarını ayıran kulüp, teknik direktörlük için Ümraniyespor Teknik Direktörü Bayram Bektaş ile 1+1 yıllık anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Bayram Bektaş kimdir?

Bayram Kadir Bektaş, 10 Şubat 1974 tarihinde Trabzon’da doğdu. Uzun yıllar sürdüğü başarılı futbolculuk kariyerinden sonra futbol camiasından kopmadı ve kariyerine teknik direktör olarak devam ediyor.

Futbolculuk kariyeri

Bayram Bektaş, futbola Fransa takımı Auxerre’nin altyapısında başladı. Henüz 20 yaşındayken Türkiye’deki futbolculuk kariyerine Bilecikspor ile adım attı. Bir sezon boyunca Bilecikspor’da top koşturan Bayram Bektaş, sonrasında Sarıyer’e transfer oldu. Sarıyer’de 2 sezon geçiren futbolcu, sonrasında Antalyaspor’da 11 numaralı formayı terletti. Bir sezon Antalyaspor’da oynayan Bayram Bektaş’ın kariyerindeki dönüm noktası Altay’a transfer oluşuydu. Çünkü Altay’da gösterdiği başarılı performans sayesinde Beşiktaş’ın dikkatini çekmeyi başardı. Bir sonraki sezon Beşiktaş’a transfer işlemleri hemen başlatıldı ve 4 sene boyunca Beşiktaş’ta forma giyme şansı yakaladı. Özellikle taraftarların büyük bir sempati duyduğu Bayram Bektaş, 2003 yılında kazanılan 100. Yıl Şampiyonluğu’na da tanıklık etti. Beşiktaş’ta geçirdiği başarılı dönem sonrası Trabzonspor’a transfer olan Bayram Bektaş, yarım sezon boyunca neredeyse hiçbir maça çıkamadı dolayısıyla istediği verimi elde edemedi ve Konyaspor’a transfer oldu. Bir sezon boyunca Konyaspor’da oynayan futbolcu, 2005 yılında Konyaspor’dan Kocaelispor’a transfer oldu ve 2007 yılında yaşadığı sakatlık sebebiyle futbolculuk yaşamına Kocaelispor’da veda etti.

Haberin Devamı

Antrenörlük kariyeri

Yaşadığı sakatlık sonucu 33 yaşındayken futbol macerasına nokta koyan Bayram Bektaş, 2007 yılında antrenörlük kariyeri için yeni bir adım attı. Sivasspor’un idari menajerliği görevine getirilen Bektaş, uzun süre bu göreve devam etti. 2010 yılında Bucaspor’un teknik direktörlüğü yapan Bülent Uygun’un yardımcısı olarak göreve başladı. Bülent Uygun ile beraber Bucaspor’dan ayrılıp Eskişehirspor’a geçiş yaptı. Sonrasında Bülent Uygun Eskişehirspor’a veda etse de Bayram Bektaş, Uygun’un yerine getirilen Michael Skibbe’nin yardımcılığını yapmaya devam etti. Bülent Uygun ile uzun süre ayrı kalmayan Bektaş, 2012 yılında Uygun’un çalıştırdığı Elazığspor’da yardımcı antrenörlük yapmaya başladı. Sonraki yıllarda Bülent Uygun’un görev yerlerinin değişmesiyle Bayram Bektaş da sırasıyla Gaziantepspor ve Katar Ligi ekiplerinden Umm-Salal SC’de görev yaptı. 2015 yılına dek çeşitli takımlarda yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Bayram Bektaş, ilk teknik direktörlük görevine 24 Nisan 2015 tarihinde Elazığspor’da başladı. Burada 17 maça çıkan Bayram Bektaş, sonrasında Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile anlaştı. Burada da 17 maça çıkan teknik direktör, bir sezon sonra tekrar eski takımı Elazığspor’a geri döndü. 1 sezon boyunca Elazığspor’da başarılı iş çıkaran Bektaş, 4 Ağustos 2017’de Ümraniyespor ile anlaşma sağladı. TFF 1. Lig ekiplerinden olan Ümraniyespor’da teknik direktörlük görevi yapan Erkan Sözeri’nin takıma veda etmesiyle yerine Bayram Bektaş getirildi. Sezon boyunca ikincilik mücadelesi veren takım, sezonu dördüncü olarak tamamladı. 2017-2018 sezonunun sonunda ise Tamer Tuna’dan boşalan Göztepe Teknik Direktörü koltuğu Bayram Bektaş’a verildi. Bektaş, kariyerinde ilk kez Süper Lig’de teknik direktörlük yapacak.