Gündem GSS borcunuzu internetten öğrenebilirsiniz!

GSS borcunuzu internetten öğrenebilirsiniz!

13.08.2016 - 11:15 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama hizmeti ile prim borcunuzun ne kadar olduğunu kısa sürede tespit edebilirsiniz. GSS borç sorgulama işleminin detaylarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

GSS borcunuzu internetten öğrenebilirsiniz

Günümüzde teknolojinin oldukça ilerlemiş olması ile birlikte her şeyi daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. İnternet üzerinde oluşturulmuş olan uygulamalar ve resmi siteler sayesinde bir yere giderek yapabileceğimiz işlemleri hiçbir yere gitmeden hiçbir yere telefon etmeden yapabilmemiz mümkün hale gelmiş durumdadır. Sizler için bu yazımızda internet üzerinden yapılabilen devlet dairesi işlemlerinden GSS borç sorgulama işleminden bahsetmiş bulunmaktayız. GSS borç sorgulama işleminizi nereden yapabileceğinizi ve GSS’nin ne olduğunu yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS Nedir, Ne İşe Yarar?

GSS tüm vatandaşları sağlık güvencesine almak amacı ile 01 Ocak 2012 tarihinde devlet tarafından açıklanmış olan bir sağlık güvencesidir. GSS açılımı ile Genel Sağlık Sigortası ülkemizde 18 yaş altı bütün çocuklara ücretsiz olarak sağlanmış olan sağlık güvencesidir. Bu sistemde aynı zamanda devlet muhtaç olan vatandaşlara bebeklikten yaşlılığa kadar herkese sağlık desteği vermektedir. Genel Sağlık Sigortası üzerinde hakkı olan vatandaşların bir şekilde sistemi kavramaması ile birlikte bir takım borç gibi mağduriyetleri ortaya çıkmış durumdadır. Bu mağduriyetin önüne geçebilmek için devlet dairesi işlemlerinin internet üzerinden yapılabildiği bu zamanda GSS borç sorgulama işlemi de internet üzerinden yapılabilmektedir. İnternet üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi yapabileceğiniz resmi internet adresi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden bu işlemi dakikalar içerisinde yapabilmeniz mümkündür. E-Devlet sistemi üzerinden bu işlemi yapabilmek için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz gerekmektedir. Yazımızın devamında eğer bir şifreniz yoksa şifrenizi nereden alabileceğinizi öğrenebilir ve GSS borç sorgulama işleminizi sistem üzerinden nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

GSS borç sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmek için bahsetmiş olduğumuz gibi E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa E-Devlet sistemi üzerinden yapılan devlet dairesi işlemlerinden herhangi birini gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için bir PTT şubesine giderek şifre alma başvurusunda bulununuz. Daha sonra şifrenizi alabilmek için kimlik bilgilerinizi yetkili kişiye teslim ediniz. Böylelikle size ait yeni bir E-Devlet şifresi oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödedikten sonra şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Almış olduğunuz bu şifre geçici bir şifredir. E-Devlet sistemine yapacağınız ilk girişte sistem sizden otomatik olarak şifrenizi değiştirme talebinde bulunacaktır.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işlemi yapabilmek için E-Devlet sisteminin ilgili internet sekmesine ulaşmanız gerekmektedir. Bu sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Yönlendirilmiş olduğunuz bu kimlik doğrulama sayfası üzerinde bulunan boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi doğru yazıp yazmadığınızı kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece açılacak olan yeni ekran üzerinden GSS borç bilgilerinizi görebilirsiniz.