Gündem GSS hizmetinden yararlanan vatandaşlara borç sorgulama uygulaması!

GSS hizmetinden yararlanan vatandaşlara borç sorgulama uygulaması!

21.08.2016 - 10:35 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama hizmeti internet üzerinden sağlanan hizmetlerden birisidir. SGK tarafından sağlanan GSS borç sorgulama hizmeti, vatandaşların borç durumlarını tespit etmesi için oldukça kullanışlıdır. GSS borç sorgulama işlemini internetin olduğu her alandan yapabilirsiniz.

GSS hizmetinden yararlanan vatandaşlara borç sorgulama uygulaması

Ülkemizde gerçekleştirilen bazı sosyal sağlık alanında çalışmalar vardır. Yapılan bu hizmetler doğrultusunda gerçekleştirilen tüm bu sağlık sigortası işlemleri için vatandaşların hızlı bir şekilde verilen bu hizmetlerden yararlanması gözlemlenmektedir. Sağlık sigortasını yaptırmak bir işe başlayan kişiler için belki de en önemli faaliyetlerden biridir. Bu nedenle sigorta işlemleri için bizler de yaşanan bu çalışmalardan hızlı bir şekilde destek almamız gerekir. Sağlık sigortası alanında yapılan ve de vatandaşlara hizmet veren avantajlar saymakla bitmez. En basit bir örnek verecek olursak ise sizlere sağlık alanında dilediğimiz gibi kontroller yapabiliriz. İşte bu sayede bizler de yapılan hizmetlerden yararlanabiliriz. Gerekli olan tüm bu işlemlerden yararlanabilmek için bizler de yapılan bu hizmetten yararlanabiliriz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet veren bu sağlık güvenceleri kişilerin yapmış oldukları meslek doğrultusunda hizmet verir. Ancak ne yazık ki ülkemizde işsiz olan iş bulamayan çok sayıda kişi vardır. Bu insanların yapmış olduğu gerekli çalışmalar sonucunda artık vatandaşların daha iyi şartlar altında sunmakta olduğu bu çalışmalardan bizler de yararlanabiliriz. Yapılan bu hizmet koşulunda bizler de bu noktada verilen çalışmalardan yararlanabiliriz. Sağlık güvencemizin olmaması gibi bir durum vatandaşlar için söz konusu değildir. Çünkü Genel Sağlık Sigortası Kurumu vatandaşların maddi geliri yetersiz olmalarına ve de işsiz olmaları durumunda onlara güvence verir. Yani diğer sağlık güvencesi olmayan vatandaşlar bu kuruma bağlı olarak aynı şekilde hizmet alabilirler. Bu noktada yapılan çalışmalardan işte bu şekilde kolayca yararlanabilirler. Vatandaşlar da tüm bu hizmetlerden yararlanarak elde edecek oldukları çalışmalardan yararlanabilirler. Aynı şekilde diğer sağlık güvencesi kurumlarında olduğu gibi vatandaşların hızlı bir şekilde yararlandıkları bu hizmetlerden prim ücretleri karşılığında hizmet alırlar. Bu GSS Kurumu ise vatandaşlardan diğer kurumlara göre çok daha az bir ücret talep eder. İşte bu nedenle bizler de yapılan çalışmalar sonucunda gerekli olan GSS prim ücretini zamanında ödememiz gerekir. Aksi halde ödenmeyen her prim ücreti bizlerin adına GSS borcu olarak yazılır. Bu borcun birikmemesi için hemen kısa sürede ödeme işlemlerinden yararlanmamız gerekir.

Haberin Devamı

Gelişen internet teknolojisi sayesinde artık vatandaşlar oturduğunuz yerden büyük bir kolaylıkla GSS, borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bu uygulamaya giriş yapmak ise tek koşuldur. E-Devlet adı verilen online işlem hizmetine giriş yaparak gerekli olan GSS borç sorgulama işleminden hizmet alabiliriz. Bu online sisteme giriş yapabilmek için ise e-Devlet şifresine ihtiyaç duyulur. Bu şifreyi alabilmek için de bizler öncelikle en yakınımızda bulunan bir postane şubesine gitmemiz gerekir. T.C kimlik numaramız ve 2 TL olan işlem ücretini PTT şubesinde bulanan görevli memura bizler teslim ettiğimiz takdirde şifremizi temin alabiliriz. Kısa bir sürede aldığımız bu şifre ile bizler e-Devlet hizmet kapısına giriş yapabiliriz. Giriş yaptıktan sonra bağlı olduğunuz kuruma göre sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. GSS kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türü seçeneğini işveren ödemeleri, sorgu tipine ise işiyle alakalı en uygun ne ise onu seçmelidir. Ardından da GSS sicil numarası ve güvenlik kodunu girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. İşte bu şekilde kısa sürede GSS borç sorgulama işleminden hizmet alabilirler. GSS borç sorgulama işlemini yaparak bu şekilde ne kadar borçları var ne kadar ödeme süresi var gibi sorular yanıtlandırabilirler. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler, sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçeneği seçilmelidir. İşte sadece bu işlemleri yaparak kısa bir sürede bizler GSS borç sorgulama ile ilgili tüm sorularımıza yanıt bulabiliriz.