Gündem ‘Gül tarafından üye seçilmem suç olamaz’

‘Gül tarafından üye seçilmem suç olamaz’

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Cumhurbaşkanı Gül’ün seçtiği eski Danıştay üyesi Bülent Olcay FETÖ üyeliği suçlamasıyla hâkim karşısına çıktı. Olcay, ‘Milli Görüşçü olduğum görülecektir’ dedi

‘Gül tarafından üye seçilmem suç olamaz’

Darbe girişimi öncesinde yüksek yargı üyelerinin görevini sona erdiren yasa görüşmelerini protesto için cübbesini odasının camına asan eski Danıştay Üyesi Bülent Olcay, FETÖ üyeliğinden hâkim karşısına çıktı. Olcay, “Milli Görüşçü olduğum, Zühtü Arslan ile hareket ettiğim görülecektir. Cumhurbaşkanı Gül tarafından seçilmem suç olamaz” dedi.

Haberin Devamı

‘Bugün bize, yarın size’

Yüksek yargı üyesi olması nedeniyle özel soruşturma hükümlerine göre yargılanması gerektiğini savunan Olcay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yetkisiz ve görevsiz olduğunu öne sürerek, “Gece yarısı yüksek yargıcı evinden almak adet haline gelirse bu memleketin çekeceği var. Bugün bize yapıldı, yarın size yapılır” ifadelerini kullandı.

İtirafçı: Yaverleri ‘menfez paşası’ seçti

FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan İ.T, örgütün kripto subaylarına yönelik önemli bilgiler paylaştı. İtiraçı ifadesinde, örgütün “Çiğli üs imamı” olarak anılan “Paşa” lakaplı eski başçavuş Zekeriya Kuzu’nun bazı generallerin yaverlerinin atamasında aktif rol oynadığını anlattı.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli hava astsubayı M.U.’nun FETÖ üyesi olduğunu iddia eden İ.T., bu kişinin Kuzu tarafından dönemin Hava Eğitim Komutanı’nın yaveri seçilerek bu göreve getirildiğini belirtti. İ.T. Eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk’un yaverinin de Kuzu tarafından seçildiğini söyledi. İzmir AA

Soruşturma sürecinde yaşadıklarının Ergenekon davasında yaşananlara benzediğini ifade eden Olcay, arama, yakalama ve gözaltı işlemlerinin hukuka aykırı olduğunu öne sürdü. Eşinin çalışmadığını, banka hesapları dahil bütün malvarlığına tedbir konulduğunu belirten Olcay, “Beni içeri attılar, bari karım ve çocuğumu aç bırakmasalardı. Suriye’ye o kadar yardım gönderiyoruz, bizim de o kadar hakkımız olsun” dedi.

Haberin Devamı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Danıştay üyesi seçtiği Olcay’ın profesörlük unvanını ise Polis Akademisi’nde birlikte çalıştığı Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan imzalamıştı.