Gündem Gün doğumundan gece yarısına müzik

Gün doğumundan gece yarısına müzik

24.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bu yıl 22-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bodrum Müzik Festivali, 15. yılında Türkiye ve dünyadan ünlü isimleri müzikseverlerle buluşturacak. 4 gün boyunca sürecek festivalde konserler gün doğumundan gece yarısına dek sürecek...

Gün doğumundan  gece yarısına müzik

2005 yılında yola çıkan Bodrum Müzik Festivali, bu yıl 22-25 Ağustos tarihleri arasında 15. kez düzenlenecek. Bodrum Müzik Festivali dört gün boyunca, Fazıl Say, Pablo Ferrández, Francesco Tristano, Korhan Futacı, Jess Gillam ve Zeynep Özsuca’nın aralarında olduğu isimleri ağırlayacak. Aynı zamanda Bilkent Senfoni Orkestrası, Olten Filarmoni Orkestrası ve Finlandiya’nın olağanüstü tango yorumlarıyla ünlü armonika grubu Sväng gibi topluluklara da ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da genç yeteneklerin profesyonel hayattaki ilk adımlarına destek olmak amacıyla Sabah Konserleri düzenliyor. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın genç üyeleri, sabahın ilk ışıklarında verecekleri konserleriyle, heyecanlarını sanatseverlerle paylaşacaklar.

Sürpriz konuk Karsu

Bu yıl, Akşam Konserleri’nin sürpriz konuklarından biri caz sahnelerinin ünlü isimlerinden Karsu. Hollanda’nın en prestijli ödülü olan Edison Jazz sahibi Karsu, 25 Ağustos’da vereceği konserde Olten Filarmoni ile buluşacak. Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Bodrum Müzik Festivali’nin bilet gelirlerinin tamamı kuruluşundan bu yana çeşitli vakıf ve derneklere bağış olarak aktarılıyor. Dört gün boyunca gün doğumundan gece yarısına dek sürecek festival, Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleşecek Sabah Konserleri, D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro ve Zai Bodrum’da Günbatımı Konserleri, D-Marin Turgutreis’teki Akşam Konserleri ve The Marmara Bodrum’daki Gece Konserleri ile Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nde rehberli turlarla tüm Bodrum’a yayılıyor.

Haberin Devamı

Gün doğumundan  gece yarısına müzik

Onur Ödülü Fazıl Say’a

Bodrum Müzik Festivali, 22 Ağustos’da 20.30’da, D-Marin Turgutreis’te; Nil Venditti yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Fazıl Say’a Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu’nda eşlik edeceği konserle açılıyor. Bodrum Müzik Festivali’nin gelişiminde büyük payı olan Say, bu yıl festivalin Onur Ödülü’nün de sahibi olacak. 23 Ağustos’da orkestra bu kez; İbrahim Yazıcı yönetiminde Say’ın Umut Senfonisi’nin Türkiye’de ilk seslendirilişini gerçekleştirecek. Akşam Konserleri’nde 24 Ağustos’da Finlandiya’nın ünlü armonika topluluğu Sväng, Ksenija Sidorova ve Olten Filarmoni ile birlikte sahne alacağı konser dikkati çekiyor.