Gündem Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (13-19 Aralık 2021)

Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (13-19 Aralık 2021)

17.12.2021 - 17:12 | Son Güncellenme:

13-19 Aralık 2021 haftasında neler yaşandı? Gündemdeki son gelişmeleri kaçırdıysanız Milliyet.com.tr editörlerinin derlediği Haftayı Kaçırma bültenine bir göz atın...

Haftayı Kaçırma Bülteni 13-19 Aralık 2021 haftasında yine Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri kaçıran okurlarımız için hazırlandı. Bu haftanın dikkat çeken konularından bazıları şöyle: 

Haberin Devamı

- Marmara Denizi’nde müsilaj sonrası hızla artan balık ölümleri, kırmızı yosun tehdidiyle birlikte adeta patlama yaptı. Toplu ölümlerin normal olmadığını ifade eden Hidrobiyolog Levent Artüz, “Marmara Denizi özelinde kirletilme dolayısıyla ortam şartlarında çok büyük değişimler olduğunu artık bilimsel ölçümlere gerek olmayacak şekilde, beş duyumuz ile algılayabileceğimiz düzeyde gözlemleyebiliyoruz” dedi.

- 2022'de asgari ücret 4253 lira 40 kuruş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 50'lik artışın son 50 yılın en yüksek rakamı olduğunu vurguladı. Asgari ücretten alınan 2 vergi de kaldırıldı.

- Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Omicron tehdidine karşı ciddi uyarılarda bulundu. Varyantın hızlı bulaşması nedeniyle fazla yayıldığına dikkat çeken Ghebreyesus, "77 ülke şu anda Omicron vakaları bildirdi ve gerçek şu ki Omicron henüz tespit edilmemiş olsa bile muhtemelen çoğu ülkede bulunuyor. Omicron, daha önce hiçbir mutasyonda görmediğimiz bir oranda yayılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Gündem başlıkları ve haftanın etkinliklerinin tamamı her hafta Cuma günü YouTube kanalımızda yayında!