Gündem Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (15 Kasım - 21 Kasım 2021)

Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (15 Kasım - 21 Kasım 2021)

19.11.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

15 Kasım - 21 Kasım 2021 haftasında neler yaşandı? Gündemdeki son gelişmeleri kaçırdıysanız Milliyet.com.tr editörlerinin derlediği Haftayı Kaçırma bültenine bir göz atın...

Haftayı Kaçırma Bülteni 15-21 Kasım 2021 haftasında yine Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri kaçıran okurlarımız için hazırlandı. 

Haberin Devamı

Bu haftanın dikkat çeken konularından bazıları şöyle: 

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararının ardından kamu bankaları da kredi faiz oranlarını düşürdü. Bugün itibarıyla kamu bankaları, kurumsal kredi faiz oranlarında 100 baz puana kadar indirim yaptı.
Konut kredilerinde de indirime giden kamu bankaları, sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını bugünden geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,20'ye, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1,29'a düşürdü.

- 580 yılın en uzun ay tutulması başladı. NASA, Ay'ın tamamen dünyanın gölgesi altına girmeyecek olmasından dolayı bu tutulmayı "neredeyse tam tutulma" olarak nitelendiriyor. ABD’de Kunduz ayı olarak bilinen kasım dolunayı 3 saat 28 dakika boyunca dünyanın gölgesinde kalacak. "Kunduz ayı" olarak bilinirken Ay tutulması sırasında ortaya çıkan kırmızı görüntüsü nedeniyle "Kanlı Ay" olarak da isimlendirilen Kasım dolunayı 2021'in son Ay tutulması olacak.

Haberin Devamı

Gündem başlıkları ve haftanın etkinliklerinin tamamı her hafta Cuma günü YouTube kanalımızda yayında! 

 

Yazarlar