Gündem Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (6-13 Şubat 2022)

Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (6-13 Şubat 2022)

11.02.2022 - 16:53 | Son Güncellenme:

6-13 Şubat 2022 haftasında neler yaşandı? Gündemdeki son gelişmeleri kaçırdıysanız Milliyet.com.tr editörlerinin derlediği Haftayı Kaçırma bültenine bir göz atın...

Haftayı Kaçırma Bülteni 6-13 Şubat 2022 haftasında yine Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri kaçıran okurlarımız için hazırlandı.

Haberin Devamı

Bu haftanın dikkat çeken konularından bazıları şöyle:

- Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir aydır devam eden deniz çekilmesi vatandaş arasında deprem korkusuna neden oldu. Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan; deniz çekilmesinin depremin habercisi olmadığını ifade etti. 2014 ve 2021 Mart ayında Erdek sahilinde, deniz suyu yaklaşık 20 metre çekilmiş ve denizin su seviyesi de düştüğünü ifade eden Aykan “Bunun nedeni, karadan gelen rüzgarların suyu denizin ortasına çekmesidir. Bu dönemlerde Marmara Denizi'nde deniz çekilmeleri çok sık olur. Bunun depremle bir ilgisi yoktur” diye konuştu. 

- İstanbul'da ocak ayının son günlerinde yağan kuvvetli kar ve bu hafta başı etkili olan yağmurla barajlarda doluluk oranı rekor seviyede arttı. Salı günü kuvvetli yağış barajlardaki doluluk oranına yüzde 8'den fazla katkı yaptı. Bugün doluluk yüzde 79.14 olarak ölçüldü.Artış nedeniyle Melen Barajı'ndan transfer edilen su da durduruldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, barajların bir kısmının taştığını ifade ederek; "Bu barajlarımızdan bir kısmı şu an taşıyor. Elmalı Barajı ve Istranca'ndaki 5 barajımız taşıyor. Taşmak üzere olan barajlarımız da var. Ömerli Barajı bunlardan biri. Ömerli Barajı yüzde 95 mertebelerinde doldu. Bu yüzden Melen'den su transferini durdurmuş durumdayız. Bu taşkınlara yönelik olarak da tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

- Ukrayna sınırındaki büyük gerilim devam ederken, hem Rusya hem de Ukrayna, bölgede askeri tatbikatlara başladı. Rusya, Belarus toprakları içinde bu ülkenin de askerlerinin katılımıyla geniş çaplı tatbikata başladığını duyurdu. 20 Şubat'a kadar sürecek tatbikat için ülkeye S-400 füze savunma sistemleri, Su-35 ve Su-25SM uçakları konuşlandırılmıştı. Tatbikat kapsamında S-400 hava savunma sistemlerinin devreye alındığı duyuruldu. Belarus'taki tatbikatların bölgedeki "ciddi durum” olarak nitelendiren Rusya, Belarus’a 30 bin asker gönderdi. 

Gündem başlıkları ve haftanın etkinliklerinin tamamı her hafta Cuma günü YouTube kanalımızda yayında!