Gündem Güner teyze için 5 ekip 18 saat aralıksız çalıştı

Güner teyze için 5 ekip 18 saat aralıksız çalıştı

13.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Islahiye’de 135 saat sonra enkaz altından çıkartılan Güner Gülay’ı kurtarmak için aralarında Iğdırlı korucuların da bulunduğu 5 ayrı ekip tam 18 saat boyunca aralıksız çaba sarf etti.

Güner teyze için 5 ekip 18 saat aralıksız çalıştı

Depremin ardından enkazlardan kurtarma çalışmalarının sürdüğü 8 şehir kaldı. Bu şehirlerden Gaziantep’in Islahiye ilçesinde 60 yaşındaki Güner Gülay, 5 ayrı ekibin cansiperhane çabası sonucu 135 saat sonra kurtarıldı. Iğdır’dan gelen korucuların başını çektiği yaklaşık 40 kişi, 18 saat önce yaşam işareti aldıkları Çamlık Apartmanı’ndaki enkazı elleriyle temizleyerek Güner’i hayata bağladı. Iğdır Jandarma Komutanlığı’na bağlı korucularının yanısıra Konya’dan gelen UMKE Ereğli Timi, AKUT, AFAD ve Soma madencileri, uzun uğraşlarının sonunda çektirdikleri özçekim (selfie) ile gönülleri fethetti.

Haberin Devamı

Güner teyze için 5 ekip 18 saat aralıksız çalıştı

Korucular hafifletti

Nurdağ ve Islahiye’deki kurtarma çalışmalarında kurtarılanlara 60 yaşındaki Güner Gülay’da eklendi. Islahiye’nin çamlıca Mahallesi’ndeki Çamlık Apartmanı’nın enkazında mahsur kalan Güner Gülay’dan yaşam belirtisi 18 saat önce alınmıştı. Hassas sismik cihazlarla dinlenen enkazda sesi duyulan kadını kurtarmak için dikkatli bir çalışma yürütüldü. Gece boyunca çalışmalarını sürdüren ekipler gece boyu nöbetleşe çalışmalarını sürdürürken, güneşin doğmasıyla tekrar birlikte çalışmaya başladı. Iğdır İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Iğdır korucularının çoğunlukta olduğu kurtarma ekipleri depremin üzerinden 135 saat geçtikten sonra Güner Gülay ile yakın temas kurdu. Iğdır korucuları enkazın üzerindeki hafriyat yığınını elleriyle atarak ağırlığı kaldırırken, AKUT, AFAD ve Soma madencileri açtıkları kanaldan mahsur kalan Güner’e bir yaşam koridoru oluşturdu. Konya’dan gelen UMKE Ereğli Timi açılan yaşam koridorundan ilerleyerek Güner Gülay’ın damar yolunu açarak ilk ihtiyaçları giderdi.

Haberin Devamı

Güner teyze için 5 ekip 18 saat aralıksız çalıştı

Gurur selfiesi

Güner ekiplerin omuzlarında ambulansa taşınırken çevredekilerin ve izleyenlerin alkışları Islahiye’den duyuldu. Yaklaşık 40 kişinin 18 saat süren aralıksız çabası sonucu hayata döndürülen Güner hastaneye kaldırılırırken, birbirinden bağımsız 5 ayrı ekibin uyum ve heyecanla çalışarak başarıya ulaşması dikkat çekti. 5 ayrı ekip 18 saat süren çabanın sonunda bir insanı yaşama döndürmenin mutluluğunu birbirlerine sarılarak ve özçekim yaparak yaşadı.