Gündem İlk isteği bu oldu! Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

İlk isteği bu oldu! Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

07.02.2023 - 10:21 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam eden Diyarbakır’dan, Kahramanmaraş’tan, Gaziantep’ten, Adıyaman’dan 30 saat sonra enkaz altından mucizeler haberler geldi. Hatay’da depremde yıkılan binanın enkazında kalan Ayaz ile ablası Ece Su, gece saatlerinde ekipler tarafından kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Hatay dahil 10 ilde binlerce bina yıkıldı. ANDA ekipleri, AFAD ile koordinasyon halinde bölgede arama-kurtarma çalışması başlattı. Hatay'da çalışan ekipler, gece saatlerinde Ayaz ile ablası Ece Su'yu yıkılan binanın enkazından kurtardı. Dondurucu soğukta üzerinde kısa kollu tişört olduğu görülen Ayaz ile ablası Ece Su, ayakta yapılan ilk kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı. 2 kardeşin kurtarıldığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Ece Su'nun, enkazdan çıkarıldığı sırada su istediği ardından "Korkuyorum, çıkamıyorum" dediği anlar, görüntülere yer aldı.

Haberin Devamı

Hatay'ın Odabaşı Mahallesi'nde, depremlerde yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

DİYARBAKIR

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sözen Apartmanı'nda 28 saat sonra umutlu bekleyiş mutlu sona erdi, 27 yaşındaki Merve Özgürdemir yaralı olarak çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan apartmanda gece saat 04.00 sularında Cengiz Bingöl ve Muhammet Emir Bingöl de yaralı olarak kurtarılırken Mehmet Kaya ve Hüsniye Kaya’nın ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

Enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Şehir genelinde ise 83 kişinin hayatını kaybettiği, 19'u ağır 759 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Haberin Devamı
1/18

2/18

3/18

4/18

5/18

6/18

7/18

8/18

9/18

10/18

11/18

12/18

13/18

14/18

15/18

16/18

17/18

18/18

KAHRAMANMARAŞ’TAN ÇİFTE GÜZEL HABER

Kahramanmaraş merkezde 38 yaşındaki Ahmet Ay, depremden 29 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Eşini kaybeden Ay’ın enkaz altındaki kızını kurtarma çalışmaları da sürerken, depremde enkaz altında kalan kişilerin kurtarılma çalışmaları devam ediyor.

Gayberli Mahallesi’nde yıkılan 7 katlı 28 daireli binanın 4'üncü katında oturan Ahmet Ay, eşi ve çocukları enkaz altında kaldı. Oğlu dün sağlıklı olarak dışarı çıkarken Ahmet Ay ve kızından ses geldi. Hayat belirtisi üzerine AFAD, AKUT, Devlet Hava Meydanları ve itfaiye ekipleri binada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gece boyunca 8 saat süren çalışmaların ardından Ahmet Ay sağ olarak enkazdan kurtarıldı. Eşini kaybeden Ahmet Ay’ın kızını kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

ANNE VE İKİ KIZI 29 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Gaziantep'te 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın enkazından anne Gülten Yılmaz ile kızları Aysun (16) ve Rabia (14) sağ çıkarıldı. Depremden 29 saat sonra kurtarılan anne ve kızları ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

ADIYAMAN’DA KIZ ÇOCUĞU ENKAZDAN SAĞ OLARAK KURTARILDI

Adıyaman il merkezinde Turgut Reis Mahallesi'nde deprem nedeniyle çöken beş katlı bir binanın enkazından Eylül İklim Bali adlı kız çocuğu sağ olarak çıkartıldı. Binanın 4'üncü katında yaşadığı öğrenilen ailenin enkaz altında aynı noktada kaldığı, Eylül İklim Bali’nin anne, baba ve ablasının hayatını kaybettiği belirlendi.

Haberin Devamı

Gümüşhane ve Sürmene’den gelen ekiplerce kurtarılan kız çocuğu, hastaneye kaldırıldı.

İSKENDERUN'DA ANNE VE OĞLU SAĞ ÇIKARTILDI

Hatay’ın İskenderun ilçesinde AFAD koordinesinde bir enkazda çalışma yapan ekipler, saatler sonra bir anne ve oğlu sağ olarak çıkardı. ESAY ekipleri tarafından enkazdan çıkarılan Feride isimi kadın ile oğlu Doruk’a ilk müdahale ise enkaz başında bekleyen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yapılan ilk kontrollerin ardından anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Anne ve oğlun enkazdan çıkarıldığı o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

ESAY ekiplerinin bölgede enkaz arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

24 SAAT SONRA KURTARILDI

Muğla’dan giden İtfaiye arama kurtarma ekipleri Hatay’da görevlendirildi. Afet bölgesine varır varmaz kurtarma çalışmasına başlayan ekipler, Hatay Armutlu Mahallesi Efe Apartmanı'nda enkaz altına kalan ve sağ olduğu belirlenen bir aileyi kurtarmak için çalışmalar başladı.

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması sonrası apartmanın enkazından Hatice Şeren isimli kızı sağ olarak kurtararak 112 Ambulans ekiplerine teslim etti. Kurtarılan Hatice Şeren isimli kız, “Benim hiçbir yerimde hasar yok. Burada kalıp annemin babamın çıkmasına yardımcı olun” diyerek anne ve babasının kurtarılmasını istedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri afet bölgesine vardıktan hemen sonra Hatay Armutlu Mahallesi'nde 4 kişinin de enkaz altından kurtarılmasına yardımcı oldu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Muğla’dan deprem bölgesine destek amacıyla giden büyükşehir arama kurtarma ekiplerimiz, depremden saatler sonra Hatice kızımızı kurtardı. Hatice kızımızın ailesine ulaşmak için de ekiplerimiz elinden geleni yapıyor. Kalbimiz, dualarımız sizinle” mesajı attı.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

17 YAŞINDAKİ DİLARA, 30 SAAT SONRA ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Haberin Devamı

Kahramanmaraş şehir merkezinde çalışma yapan Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, çöken 8 katlı Sözler Apartmanı'nın enkazından ses geldiğini belirledi. Tonlarca enkazın altında iğne ile kazar gibi 8 saat boyunca hummalı bir çalışma yapan ekipler, yığınların altındaki 17 yaşındaki Dilara Aktaş’a ulaştı. Depremden 30 saat sonra enkaz altından canlı şekilde kurtarılan Dilara, sedyeye alınarak hastaneye kaldırıldı. Dilara'nın ailesinin büyük bölümünün halen enkaz altında olduğu belirtildi.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

6 YAŞINDAKİ ELİF'TEN 30 SAAT SONRA MÜJDELİ HABER

Hatay'ın Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'nde çalışmalarını yürüten arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan 6 yaşındaki Elif'in sesini 30 saat sonra duydu. Ardından gerçekleştirilen kurtarma faaliyetleri ile enkaz altında kalan Elif, yaralı bir şekilde kurtarıldı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Elif, daha sonra hastaneye kaldırıldı.

'İNŞALLAH HERKESİN ÇOCUĞU ÇIKSIN, BENİM ÇOCUĞUM ÇIKTI'

Arama kurtarma çalışmalarında ekiplere yardımcı olan ve Elif çıkana kadar yanından ayrılmayan baba, "Allah herkesin yardımcısı olsun. İnşallah herkesin çocuğu çıksın, benim çocuğum çıktı. Kızım deprem olduğundan beri belki kaç saattir orada ama daha yeni çıktı. Helal olsun, dayandı. Diğer çocuklarım sağ, çok şükür onları elimle çıkardım. Allah razı olsun. Şu anda başka diyecek bir şeyim yok" diye konuştu.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

DEPREMDEN 25 SAAT SONRA GELEN MUTLULUK

Malatya'ya intikal eder etmez kurtarma çalışmalarına katılan Ordu İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi, Hamidiye Mahallesi Aşıklar Sokağı'nda enkaz halindeki apartmanda çalışma yaptığı enkazda küçük bir kızın sesini duydu. 8 yaşındaki Sadiye ile babası Şahin Özdemir'in sesini duyan ekipler, kendileriyle telefonla iletişime geçti. Bulundukları yer tespit edilen baba ve kızı 25 saat kaldıkları enkazın altından 7 saatlik titiz çalışma sonrası sağ olarak kurtarıldı.

'ANNEM KAÇAMADI'

Ekiplerle telefonla konuşarak babasının ve kendisinin bulunmasını sağlayan 8 yaşındaki Sadiye'nin sözleri yürek burktu. Sadiye, bahçeye çıkmak için hazırlandıkları sırada annesinin farklı bir odada depreme yakalandığını ve enkaz altında kaldığını söyledi.

Küçük kız, “Annem kaçamadı. Annem yanımızdan ayrıydı. Bize eşya almak için yatak odasına gitmişti bahçeye inecektik. Annemden hiç ses gelmiyor. Annemin elini çektim, tuttum sonra elimi bıraktı. Ondan sonra daha hiç elimi tutmadı. Annem enkazın altında kaldı” sözleriyle yürekleri dağladı.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

40 YAŞINDAKİ ADAM, 40 SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARILDI

Adıyaman Karapınar Caddesi üzerindeki 4 katlı binanın enkazı altında kalan Mustafa Arbaş, Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Üzerinden 1 gün geçen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Adıyaman’da yüzlerce yapıyı yıktı, binlercesi hasar gördü.

Çok sayıda kişinin enkaz altında bulunduğu Adıyaman’da ekipler gece boyu kişileri canlı olarak kurtarmak için çalışıyor.

Kolon ile dolap arasında sıkışan ve sağ bacağında kırık olan Mustafa Arbaş'la iletişime geçen ekipler, saatler süren çalışmanın sonunda sağ salim çıkartıldı. Yakınları sevinç gözyaşları döktü.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

30 SAAT SONRA GELEN KURTULUŞ

Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, enkazdan bir kişiyi 30 saat sonra sağ olarak kurtardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi PEAK ekipleri enkazdan bir kişiyi sağ olarak kurtardı. Büyük Dalyan Mahallesi Merkez Sokak’taki yıkılmış bir binadan İsmail adında, 60’lı yaşlardaki bir kişiyi çıkardı. Hafif yaralı olduğu anlaşılan vatandaş ilk müdahale sonrası sedyeyle ambulansa taşındı.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

MİNİK ŞAHİN 30 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş’ta adının Şahin olduğu öğrenilen 5 yaşlarındaki çocuk enkazdan30 saat sonra sağ çıkartıldı.

Kahramanmaraş’ta Şazibey Mahallesi Azerbaycan Bulvarı üzerinde yıkılan Serap Apartmanı'nın enkazından 5 yaşlarında adının Şahin olduğu öğrenilen bir çocuk sağ olarak çıkartıldı. Depremden 30 saat sonra kurtarılan çocuğun yüzündeki korku, kurtarma ekiplerinin mutluluğu ise yüzlerine yansıdı.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

POLİS MEMURU ALİ, 24 SAAT SONRA YARALI KURTARILDI

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta umutlu bekleyiş devam ediyor. Yıkılan binalarda arama- kurtarma ekiplerinin çalışması, gece boyunca devam etti. Kent merkezindeki 8 bloklu Ebrar Sitesi de depremde yıkıldı. Yıkılan binalarda çok sayıda kişi mahsur kaldı. Yaklaşık 1 yıldır Kahramanmaraş'ta görev yapan polis memuru Ali Bozkuş da eşi Kübra Bozkuş ile birlikte enkaz altında kaldı.

Arama kurtarma ekipleri gece saatlerinde yaptıkları çalışmada beton blokların arasında sıkışan Ali Bozkuş'a ulaştı. Ekipler, Bozkuş'u kurtarabilmek için seferber oldu. Sağlık ekipleri, kurtarma çalışması sırasında boşluktan Ali Bozkuş'a ulaşıp, sağlık durumunu kontrol etti. Ali Bozkuş, uzun uğraşlar sonucu beton blokların kaldırılmasıyla sıkıştığı yerden yaralı kurtarıldı. Yaklaşık 24 saat sonra enkazdan çıkarılan Ali Bozkuş, sedye ile ambulansa götürülüp, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Ali Bozkuş'un eşi Kübra Bozkuş'un ise enkazdan cansız bedeni çıkarıldı.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

MADEN İŞÇİLERİ KÜÇÜK KIZ VE ANNESİNİ ENKAZDAN KURTARDI

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan 752 madenci deprem bölgelerindeki arama- kurtarma çalışmalarına katıldı. Yer altında edindikleri tecrübe ile çalışan maden işçileri, Kahramanmaraş'ta küçük kız ve annesini enkaz altından kurtardı. Madenciler, Zonguldak ve Bartın’dan deprem bölgelerine sevk edildi. Kömür üretiminde kullandıkları tahkimat yöntemiyle ilerleyen maden işçileri, Kahramanmaraş’ta anne ve kızını göçükten sağ çıkardı. Küçük kıza sarılarak öpen maden işçileri, büyük sevinç yaşadı.

5 KİŞİLİK SÜMER AİLESİ, 30 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI

Deprem sonrası Erzurum’dan Hatay’a giden AFAD ekibi, enkazdan canları kurtarıyor. Hatay merkez 600 Evler Mahallesi’nde arama-kurtarma görevi yapan AFAD ekibi, 4 katlı binanın enkazında mahsur kalan 5 kişilik aileyi çıkarmak için sabaha kadar uğraştı. AFAD görevlileri, depremden yaklaşık 30 saat sonra enkazdan ilk olarak Hakkı (7), Selim'i (5) daha sonra 30 günlük olduğu belirlenen Miraç bebeği çıkardı. Binada çalışmasını sürdüren ekipler, baba Yusuf Sümer ile anne Özge Sümer’i de sağ çıkardı. Aile, ambulansla hastaneye götürüldü.

32 SAAT SONRA GELEN KURTULUŞ

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tesisler Kavşak'taki Serin 2 Apartmanı'nın enkazından 32 saat sonra Zeynep Ateşoğulları (35) sağ olarak kurtarıldı. Ateşoğulları, ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü.

İlk isteği bu oldu Ayaz ile ablası Ece Su enkazdan çıkarıldı

16 YAŞINDAKİ ŞEVVAL, ENKAZDAN SAĞ KURTARILDI

Şiddetli depremler sonrası büyük bir yıkımın yaşandığı Hatay’da, yıkılan bir binanın enkazında çalışan Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, gelen ses üzerine yoğunlaştığı bölgede saatler süren uğraş sonucu 16 yaşındaki Şevval'i sağ olarak kurtardı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra gözyaşlarına boğulan Şevval, kendisini kurtaran itfaiye erlerince sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye götürüldü.