Gündem Hac Kurası ne zaman belli oluyor? Hac Kura çekilişi 2020 ne zaman? Hac kesin kayıt tarihleri belli oldu

Hac Kurası ne zaman belli oluyor? Hac Kura çekilişi 2020 ne zaman? Hac kesin kayıt tarihleri belli oldu

08.01.2020 - 12:31 | Son Güncellenme:

2020 Yılına girmemizle birlikte Hacı adayları arayışını arttırdı. 2019 Yılında hac başvurularını tamamlayan adaylar, Hac kura tarihini araştırıyor. Hac Kurası ne zaman belli oluyor? Hac Kurası 2020 ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hac Kurası ne zaman çekilecek?

Hac Kurası ne zaman belli oluyor Hac Kura çekilişi 2020 ne zaman Hac kesin kayıt tarihleri belli oldu

Dini görevlerini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek isteyen adaylar Hac başvurusunda bulundu. e - Devlet sistemi üzerinden alınan Hac başvurularının çekiliş tarihleri merak konusu oldu. Hac kura çekilişinde adının çıkması için sabırsızlanan Hacı adayları, Hac kurası ne zaman belli oluyor? Hac kurası 2020 ne zaman? sorularına cevap arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hac Kura çekiliş tarihi belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Hac Kurası, bilgisayar ortamında ve noter huzurunda çekilecek. Peki Hac Kurası ne zaman belli oluyor? Hac Kura çekilişi 2020 ne zaman?

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek üzere ilk kez bu yıl kayıt yaptıranların, müracaatlarını e-Devlet üzerinden tamamladığını belirtti.

HAC KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN 2020?

2020 Hac Kura çekilişi 9 Ocak 2020 Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bilgisayar ortamında ve noter huzurunda yapılacak.

Hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletileceklerini hatırlatan Bircan, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile vatandaşlar kendilerine kuranın çıkıp çıkmadığını e-Devlet üzerinden sisteme girdiklerinde öğrenebilmektedir. Vatandaşlarımızın e-Devlet üzerinden sorgu yapabilmesi için PTT şubelerinden şifre almaları zaruridir. Ayrıca 13 Ocak saat 08.00'den itibaren hac kesin kayıt belgeleri de e-Devlet üzerinden verilecek."

Haberin Devamı

HAC KESİN KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bircan, hac kesin kayıtlarının 13-24 Ocak'ta müftülükler ve acenteler aracılığıyla yapılacağını aktararak, Başkanlığın internet sitesinde yetkili acentelerin listesinin bulunduğunu bildirdi.

Şehit eşi, evlenmemiş çocuğu, anne, babası ile gazi ve eşlerinden başvuruda bulunanların kurasız hacca götürüleceğini anımsatan Bircan, "Şehit yakınları ve gaziler için bu yıl 2 bin kişilik bir kontenjan ayırdık. Geçen sene başvuranların sayısı 1600'dü. Sayının fazla olması durumunda kontenjanı artırabiliriz. Şehitlerimiz için elimizden geleni yapacağız. Başvuru sayısı 2 binden fazla olduğu takdirde onlara ayrıca kontenjan tahsis edebileceğiz." diye konuştu.