Gündem ‘Hainler amacına ulaşamayacak’

‘Hainler amacına ulaşamayacak’

17.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüreğimizi yakan İstiklal Caddesi’ndeki hain terör saldırısına karşı bütün Türkiye tek yumruk oldu. Patlamada zarar gören cadde esnafı ve vatandaşlar, ‘Teröre inat korkmuyoruz, asla da korkmayacağız’ diye haykırdı.

‘Hainler amacına  ulaşamayacak’

GÜLDEN ÇOKTAN- İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bombalı saldırının üzerinden dört gün geçti. Patlamada zarar gören iş yerleri yaralarını sararken toplumda korku ve panik yaratmak isteyen hainlere karşı işyerlerini daha da erken açtıklarını belirten bölge esnafı, “Korkmuyoruz. Asla da korkmayacağız. Onlara inat iş yerlerimizi daha da erken açıyoruz” dedi. İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının düzenlendiği bölgede dükkanları zarar gören esnaf, yaralarını sararken birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

Turistler kuyruk oldu

Ülkede korku ve panik ortamı yaratmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini belirten bölge esnafı, dükkanlarını hainlere karşı daha da erken açtıklarını söyledi. Hem yerli hem de yabancı turistlerin en fazla uğrak mekanlarından biri olan Sultanahmet Meydanı, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Camii ziyaret için gelen yerli ve yabancı turistlerle dolup taştı. Hem tarihi sarnıcı hem de Ayasofya Camii’ni görmek için gelenler Sultanahmet Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturdu.

İstiklal Caddesi’nde 53 yıldır farklı alanlarda esnaflık yaptığını söyleyen Mecit Bal, asla kepenk kapatmayacaklarını, aksine hainlere karşı iş olsa da olmasa da dükkanını erken açtığını belirterek, şunları söyledi: “Terörü lanetliyoruz. Biz kepenk kapatmadık. Aksine erken açıyoruz. Sırf onlara inat diye işimizin başında oluyoruz. İş olsa da olmasa da erken açıyoruz. İstiyorum ki herkes de bizim gibi yapsın, kepenk kapatmasın. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Fazla duygusal olmamıza gerek yok. Bu olay oldu bitti. Daha dikkatli olmalıyız. Ülkemizi her zaman hedef alıyorlar. Her zaman bu olaylar oluyor. Tabii ki bunlarla yaşamayacağız. Bizm başka İstiklalimiz yok. Bir tane İstiklal caddemiz var.”

Haberin Devamı

‘Hainler asla başaramayacak’

Patlamanın gerçekleştiği alanın hemen yanında çikolata dükkanı olan Mustafa Ordueri ise, “Dükkanları kapatıp gitmek çare değil. Kapatsak onların amaçlarına hizmet etmiş oluruz. Biz her zaman buradayız. Burada da olacağız. Sonuna kadar devam. 2016’daki patlama da diğer dükkanıma yakın bir alanda gerçekleşti. Bu patlama da aynı şekilde. Her şeye rağmen burada olacağız. Yüz yıllardır bizi bölmeye ve parçalamaya çalışıyorlar. Ama başaramadılar. Ve asla da başaramayacaklar. Korkmuyoruz. Türk milletini de asla korkutamazlar” diye konuştu.

Patlama yerinin karşısında lokumcu dükkanı bulunan Ahmet Ünal, Türk devleti ve milletinin asla hainlere geçit vermeyeceğini belirterek, “Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Terörü lanetliyoruz. Arkasında olana yaptırana lanet olsun. Terör bizi yıldırmaz. Korkmuyoruz. Bu hainlere fırsat vermeyeceğiz” dedi. Bursa’dan okul grubuyla İstanbul’a geziye geldiğini söyleyen Ayla Kara da Ayasofya Camii’ne girmek için beklerken, “Korkarak nereye kadar yaşayabiliriz. 1,5 saattir Ayasofya Camii’ni görmek için sırada bekliyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin” dedi.

Haberin Devamı

‘Hainler amacına  ulaşamayacak’

‘Bu ülke sahipsiz değil’

Yerebatan Sarnıcı’nı görmek için gelen bir vatandaş, duygularını şöyle dile getirdi: “Eğer gelmeseydim ve bu programımı iptal etseydim işte o zaman o hainlerin istediğini vermiş olurdum. Ölüm gelecekse her yerde gelir. Hayat devam ediyor. Korkarak yaşayamayız. Bizim ruhumuzda yok. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Hainlerin yaptıkları da yanına kalamayacaktır. Bu ülke sahipsiz değil.”

‘Hainler amacına  ulaşamayacak’

 İstiklal’de anlamlı yürüyüş

İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen hain saldırının ardından dini cemaat liderleri ve konsoloslar bir araya gelerek teröre karşı birlik mesajı verdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte Galatasaray Lisesi’nin önünde bir araya gelen 40 ülkenin başkonsolosları ve farklı inançlardan cemaat liderleri, saldırının meydana geldiği yere doğru yürüdü. Yürüyüşün sonunda konuşan Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yapılan saldırının birlik ve beraberliği bozmaya yönelik olduğunu, şiddetle kınadıklarını söyledi. Yürüyüşe katılan konsoloslar ve cemaat liderleri ise terörü lanetleyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. -İSTANBUL İHA

Haberin Devamı

İstiklal’e ziyaretçi akını

İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının düzenlendiği noktada oluşturulan platforma
dün de çeşitli gruplar gelerek karanfil bıraktı.

*CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul ilçe başkanları ile birlikte terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına kurulan platforma karanfil bıraktı. Salıcı “Bizi terör saldırıları ile terbiye edemezler. Bizim toplumumuzu bölemezler. Biz güçlü bir ülkeyiz, asil bir milletiz” diye konuştu.

*TBMM Başkanvekili Celal Adan, MHP milletvekilleri, MHP İl Başkanı Birol Gür ve partililer, hayatını kaybedenlerin anısına oluşturulan noktaya karanfil bıraktı, dua edildi. Adan, “Burada patlayan bombanın fünyesi, PKK’yı, PYD’yi terör örgütü kabul etmeyen Avrupa başkentlerinin ve Washington’un elindedir fünye. PKK ve PYD’nin suç işleyen örgüt mensupları Avrupa’nın her tarafında çok rahat bir şekilde gezmekte. Türk milletine karşı düşmanlıklarını devam ettirmektedir. Buradan sesleniyorum; Türk milleti büyüktür. Bu tip terör eylemlerine asla boyun eğmeyecektir” dedi.

Haberin Devamı

*AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı ve ilçe kadın kolları başkanlığı da saldırıda hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı.

* Alevi dernekleri üyeleri de patlamanın olduğu noktaya gelerek vefat edenler için karanfil bıraktı. Karanfil bırakılmasının ardından dua edildi. Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, “Bu şiddeti kınıyoruz. Bugün onları saygıyla yad ediyoruz. Türkiye’de bu meselelerin artık konuşmaktan çıkartılıp, yoğun bir boyutta
el ele olmamız lazım” dedi.

*Türkiye Ermeniler Patriği Sahak Maşalyan, saldırının düzenlendiği noktaya gelerek dua etti, karanfil bıraktı.