Gündem Halisdemir’in kabrine ziyaretçi akını

Halisdemir’in kabrine ziyaretçi akını

16.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabri 15 Temmuz’un yıldönümünde ziyaretçi akınına uğradı.

Halisdemir’in kabrine ziyaretçi akını

Halisdemir’in Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret edenler arasında Ömer Halis ismini verdikleri çocuklarıyla gelen aileler de yer aldı.

15 Temmuz’un simge ismi şehit Halisdemir’in şehitlikteki kabrini ziyaret edenler Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti. İstanbul’dan gelen Büşra Akdil, darbe girişiminden sonra doğan çocuklarına gururla “Ömer Halis” koyduklarını ifade etti. Çocuklarının gelecekte ismiyle gurur duyacağını vurgulayan Akdil, “Bir Ömer Halisdemir ölür ama bin Ömer Halisdemir doğar” dedi. Konya’dan gelen Taner Güler ise, “Çocuğum ismini aldığı kişinin kabrini görsün istedim” diye konuştu.

Çankırı 18 Vites Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 11 sporcu da darbe girişimi sırasında şehit olan ve Çankırı’da defnedilen 11 şehidin kabirlerinden alınan toprağı yanlarında getirerek, Halisdemir’in mezarına döktü.