Gündem "Hans'ım, Hızırla görüşüyorum" dedi, doktorları bile dolandırdı

"Hans'ım, Hızırla görüşüyorum" dedi, doktorları bile dolandırdı

03.09.2012 - 10:25 | Son Güncellenme:

Kendini Alman profesör olarak tanıtan Bülent Ayberk, yıllarca dini alet ederek söylediği yalanlarla doktorların da bulunduğu müritlerinden 130 bin TL topladı. Foyası ortaya çıkınca 1 yıl 5 ay ceza aldı. Yargıtay cezayı az buldu. Dosya şimdi yeniden görülecek.

Hansım, Hızırla görüşüyorum dedi, doktorları bile dolandırdı

Lise mezunu Elazığlı 65 yaşındaki Bülent Ayberk, geçmiş yıllarda çeşitli gazetelerde Profesör Hans Von Aiberg takma adıyla Danimarka asıllı Alman fizikçi kimliğini kullanarak burçlarla ilgili yazılar yazmaya başladı. Ayberk'in, 1980'li yıllarda 'atom ve tanecik fiziği, karadelikler, ışınlanan insanlar, kuantum fiziği' gibi konularda yazdığı seri kitaplarıyla İslam dini ile bilime ilgi duyan insanlar arasında da ünü yayıldı. Bir televizyon kanalında da canlı yayınlara çıkarak görüşlerini paylaşan Ayberk, internetin yaygınlaşmasıyla adına açılan internet sitesinde kendisine taraftar kazanarak görüşlerini yaymaya başladı.

Haberin Devamı

GELECEKTEN GELEN YARATIK

Ayberk, taraftarlarını, Hızır peygamber ile görüştüğüne, kendisine iyiliklerinde yardım eden 2300'lü yıllardan günümüze gelmiş 'J' adlı hayali yaratığın yardımcısı olduğuna da inandırdı. Kendisini bazen 'Dabbetül-arz' bazen de 'Zülkarneyn' olarak tanıtan Ayberk, taraftarlarından sürekli para topladı. Kendi hesaplarına daha çok para yatırılması için bahaneler uyduran Ayberk, hayali düşmanlar oluşturarak aralarında doktorlar, diş hekimleri bulunan müritlerini kandırdı. Ayberk, yoksul öğrencilere burs, yoksul vatandaşlara para verilecek bahanesi ile müritlerinden 128 bin 870 lira topladı.

DİNİ İSTİSMAR

Balıkesir emniyetinin 2006 yılında düzenlediği 'Zig-zag' operasyonuyla gözaltına alınan Ayberk hakkında dava açıldı. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi, Bülent Ayberk'e 1 yıl 4 ay 20 gün, eşi Mesude Ayberk'e de 8 ay 10 gün hapisle cezalandırdı. Hapis cezaları da paraya çevrildi. Yargıtay 15. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin "Aldatma unsuru yoktur" ibaresini haksız bularak kararı bozdu. Yargıtay "Dini inanç ve duyguların istismar" gerekçesiyle daha ağır bir ceza talebiyle dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Haberin Devamı

Kaynak:TAKVİM