Gündem Hatırlamıyormuş!

Hatırlamıyormuş!

10.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te Nezir Türkoğlu, ayrıldığı eşinden mahkeme kararıyla görmek için aldığı 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan’ı 5 Kasım 2017’de öldürmüştü. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılan katil baba dün mahkemeye çıktı ve “Oğlumu nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum” yalanına sığındı.

Hatırlamıyormuş

“Ben böyle bir baba değildim. Nasıl oldu anlamadım. Polisler öldüğünü söyleyince inanamadım. Evladım gitti, canım gitti. Ne diyebilirim ki?” diyen sanık, daha önce de evdeki doğalgazı açarak oğlunu öldürme girişimini ise kabul etmedi.

Kezzap atmış!

Boşanmak üzere olduğu eşi Neriman Türkoğlu’nu eve dönmeye ikna etmek için böyle bir şey yaptığını iddia eden sanık, “Seni eski eşim gibi yaparım” tehdidiyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı: “Kurban Bayramı’nın ikinci günü eşime bu şekilde mesajlar gönderdiğim doğrudur. Bunları alkollüyken gönderdim. Eski eşime yönelik kezzap atmaktan 14 gün hapis yatıp aklanmıştım. Hırsızlıktan sabıkam olduğu da doğrudur.”

Karışmadılar!

Tanık olarak dinlenen Yiğitcan’ın dayısı Adem Deniz’in anlattıkları ise çocuğun göz göre göre öldürüldüğünü kanıtlar nitelikteydi: “Sanığı, yeğenimi öldürmesinden önce bize karşı işlediği suçlar nedeniyle şikayet ettik. Şikayeti öğrenince beni arayıp, annemi ve kız kardeşimi öldürme tehdidi savurdu. ‘Kızınıza mezar hazırlayın’ dedi. Yeğenimi doğalgaz ile öldürmeye kalktığında ses kaydını ve görüntülerini bana yolladı. Görüntüleri görünce kardeşim Neriman ile Sultangazi’de karakola gittik. ‘Aile içi şiddet, bir şey yapamayız’ dediler. Bunun üzerine Fatih’te polise başvurduk. Neriman ‘Bir çocuğun hayatı söz konusu’ diyerek polisleri olayın yaşandığı eve götürüp o gün için oğlunu kurtardı.” Mahkeme acılı anneyi dinlemeye karar vererek duruşmayı erteledi.