Gündem Hava sıcaklığı 46 dereceyi görecek! Basra sıcakları geliyor

Hava sıcaklığı 46 dereceyi görecek! Basra sıcakları geliyor

10.08.2023 - 16:39 | Son Güncellenme:

Eyyam-ı bahur sıcaklarının ardından şimdi de Basra sıcakları geliyor. Uzmanlar bu kez "Basra" sıcaklarının Güneydoğu bölgesinden yurda giriş yaptığını açıkladı. Önümüzdeki günlerde resmen kavrulacağız. İşte hava durumuyla ilgili önemli açıklamalar...

Hava sıcaklığı 46 dereceyi görecek Basra sıcakları geliyor

Son günlerde Türkiye’de yaşanan sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Eyyam-ı bahur ve Afrika sıcaklarının yurdu terk ettiği ve yerini Güneydoğu Bölgesi tarafından gelen Basra sıcaklarının aldığı açıklandı. Mevsim normalleri üzerinde ilerleyen sıcaklıklar, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 14 Ağustos’a kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Adana ise bu Pazar günü 46 dereceleri görecek.

Haberin Devamı

“MAKSİMUM SICAKLARA ULAŞACAĞIZ”

Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları Diyarbakır 41-45 derece, Şanlıurfa 38-44 derece, Mardin 30-40 derece, Batman 42-45 derece, Siirt 41-43 derece ve Şırnak 38-40 derece. Pazar Adana'da sıcaklıklar 46 dereceye yükselecek.

11.00 İLE 16.00 SAATLERİNE DİKKAT

Uzmanlar, vatandaşlara 11.00 ile 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

MARMARA’DA SAĞANAK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Perşembe öğleden sonra Marmara’nın doğusunda ve Karadeniz bölgesinde yağış var. Akşam ve gece saatlerinde İstanbul’un kuzeyinde Karadeniz deniz üzerinde şiddetli yağış görünüyor. Bu yağış gece Kocaeli, Bursa, Kefken, Karasu ve Kastamonu çevresini etkileyebilir. Bugün İstanbul öğleden sonra yağmurlu Anadolu yakasının kuzey ve doğu ilçelerinde gece kuvvetli olabilir sıcaklık 28 C. İzmir az bulutlu 32, Ankara öğleden sonra yağmurlu 35 C, Antalya 31 C.”

Haberin Devamı

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji, yarın öğle saatlerine kadar Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli, Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde kuvvetli, çok kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu. Vatandaşlar sağanak nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyarıldı.

Hava sıcaklığı 46 dereceyi görecek Basra sıcakları geliyor

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 35

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İzmir: Az bulutlu ve açık 32

Adana: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu ve açık 31

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 30

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 34

Haberin Devamı

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 44