Gündem HDP'li Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi Tunceli'de toprağa verildi

HDP'li Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi Tunceli'de toprağa verildi

14.09.2017 - 18:01 | Son Güncellenme:

Ankara'da dün yaşamını yitiren ve bir grubun tepkisi nedeniyle İncek Mezarlığı'na defnedilmesinden vazgeçilerek Tunceli'ye getirilen tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, memleketi Tunceli'de toprağa verildi.

HDPli Aysel Tuğlukun annesi Hatun Tuğlukun cenazesi Tuncelide toprağa verildi

Ankara İncek Mezarlığı'nda dün gece toprağa verilen ve defin işlemi sırasında bir grubun tepkisi üzerine yakınları tarafından mezarlıktan çıkarılan tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, toprağa verilmek üzere Tunceli'ye getirildi. Cenaze konvoyunu Tunceli'ye 8 kilometre mesafede bulunan Akbuluk Köyü'nde aralarında, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Alican Önlü'nün de bulunduğu 5 milletvekili ile bir grup vatandaş karşıladı. Cenaze daha sonra Tunceli cemevine götürülerek burada tören yapıldı.

Haberin Devamı

Hatun Tuğluk'un cenazesi cemevine getirilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aysel Tuğluk'un ağabeyi AIlaattin Tuğluk'u telefonla arayarak, "Yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Örf ve geleneklerimizde böyle bir durumun olması mümkün değil, böyle bir olayın yaşanması bizleri çok üzmüştür çok üzgünüm. Yaşananları kabul etmiyorum. Başsağlığı diliyorum" dedi. Aysel Tuğluk'un cenaze töreni için Tunceli'ye gitmediği Ankara'da kaldığı öğrenildi.

Cemavinde törenin bitmesinden sonra Hatun Tuğluk'un cenazesi kadınların omuzunda cenaze arabasına bindirilerek Atatürk Mahallesi'ndeki Asri Mezarlığa götürülerek toprağa verildi.Cenaze törenine CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder ve çok sayıda kişi katılırken, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, cenaze törenine çelenk gönderdi.

Haberin Devamı