Gündem Headbangers’ın sonu Helloween’le gelecek

Headbangers’ın sonu Helloween’le gelecek

28.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

%100 Metal Fest’te sürpriz bir şekilde konser vereceği açıklanan Helloween grubundan Andi Deris ile konser öncesi konuştuk…

Headbangers’ın sonu Helloween’le gelecek

Bu yıl ağustos ayını Rock Off ile açtık, %100 Metal Fest Headbangers’ Weekend ile kapatıyoruz. Türkiyeli metalseverleri ihya eden bu iki festivalin ikincisi, Küçükçiftlik Park’ta 29 Ağustos Cumartesi başlayıp 31 Ağustos Pazartesi akşamı sona erecek.

Haberin Devamı

%100 Metal Fest’e katılacak gruplarda ilginç bir son dakika değişikliği yaşandı: ABDli heavy metal grubu Mastodon, temmuz ayında bir anda tüm Avrupa turnesini iptal ederek festivalden çekildi. Yerine gelen isim ise birçok metalseverin gözlerini yuvalarından uğrattı: 31 yıllık Alman power metal efsanesi, türün kurucusu addedilen Helloween. 31 Ağustos akşamı sahne alarak festivali kapatacak olan ‘mutlu metalciler’e 2002 yılında katılmış vokal Andi Deris ile konuştuk.

Kadronuz 1985’ten beri bayağı değişti. Helloween’i hâlâ Helloween yapan nedir?

Bence bu gruptaki insanlar arasındaki müzikal birlik ile alakalı. Gitarist Sascha Gerstner ve baterist Daniel Löble katıldığından beri her şey mükemmel gidiyor. Biz eğleniyoruz ve hayranlarımızın da sanırım bir sıkıntıları yok.

Haberin Devamı

Bir unvanınız ‘Power metal’in kurucuları.’ Bu sesi ne zaman ve nasıl yarattınız?

Bu sanırım daha çok grupta 1984’ten beri yeri alan Markus Grosskopf ve Michael Weikath’ın cevaplayabileceği bir soru. Benim cevaplamam gerekirse, Helloween 80’lerde de, bugün de doğru müziği yarattı diyebilirim.

Bir konserden en çılgın anınız nedir?

O anılar bayağı fazla. Ama en yakın zamanda olanı anlatayım. Birkaç sene önce Stratovarius ile Avrupa turnesindeydik. Bir konserimiz de Prag’daydı. Konser alanı o kadar doluydu ki biletli bazı seyirciler neredeyse alana giremedi. Bir noktada olay çıkacak diye korktuk ama tam tersi oldu. Metalciler sandığınız kadar vahşi insanlar değiller kesinlikle, sıkıştılar, birbirlerine yer açtılar. Çok iyi bir atmosferde çok müthiş bir konserdi.

Almanya özellikle iki türde uluslararası alanda çok başarılı: Metal ve elektronik müzik. Alman alternatif müziğinden ya da hip hopundan uluslararası bir hit duymuyoruz genelde. Sizce bu neden böyle?

Buna katılmıyorum. Müthiş alternatif ve hip hop gruplarımız var. Belki Almanya, Avusturya ve İsviçre’den dışarı çıkamadıkları içindir, bu ülkeler dışında iyi tanıtılmıyorlar.