Gündem ‘Hedefimiz her Romana bir yuva’

‘Hedefimiz her Romana bir yuva’

21.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanlara yönelik özel sosyal konut kampanyası başlattıklarını duyurarak, “Hedefimiz her romana bir yuva” dedi.

‘Hedefimiz her Romana bir yuva’

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul  - Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen “2023 Roman Buluşması” programına katıldı. Etkinliğe Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçılar Goran Bregoviç, Alişan, Kibariye, Kobra Murat, Suzan Kardeş, Serkan Çağrı ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Koordinasyon Merkezi

Konuşmasında İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi kurulacağının müjdesini veren Erdoğan, “Bu kapsamda Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı 25 ilimizin valilikleri bünyesinde sizlerden birer koordinatör görev yapacak. Şu ana kadar 11 valiliğimiz de bu koordinatörler işe başladı” dedi.

Sosyal konut projesi

Romanlara yönelik özel sosyal konut kampanyası başlattıklarını da duyuran Erdoğan, “Daha önce İstanbul, Yalova, Edirne ve Bursa’da 5 bin 133 konutu sizlere teslim etmiştik. Hedefimiz her Romana bir yuva. Uygun ödeme imkanlarıyla her kardeşimizi bir eve kavuşturmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda 12 ilimizde bu projeyi başlatmak için hazırlık yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı’nın adını yaşatacak bir güzel sanatlar lisesi açılacağını da söyledi.