Gündem Her daim hayırla yâd edilecektir

Her daim hayırla yâd edilecektir

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatı siyaset dünyasını da yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli başta olmak üzere birçok siyasetçi mesaj yayımlayarak taziyelerini iletti...

Her daim hayırla yâd edilecektir

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin zirvesi taziye mesajları yayımlayarak başsağlığı dileklerinde bulundu. Demirören Ailesi’ni arayarak başsağlığı dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan Demirören’in vefatının iş dünyası için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak merhumun tüm aile bireylerine, sevenlerine ve iş dünyasına başsağlığı dileğinde bulundu. Erdoğan mesajında, “Çalışma hayatında önemli başarılara imza atan, ülkemize değerli katkılarda bulunan kıymetli sanayici ve iş adamı Erdoğan Demirören, her zaman hayırla yâd edilecektir” dedi.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Haberin Devamı

Erdoğan’dan telefon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatı Demirören Ailesi’ni telefonla aradı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Oktay Demirören ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat haberinin kendisini derinden üzdüğünü belirterek merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet diledi. Ailenin acısını paylaşan ve Erdoğan Demirören’in vefatının iş dünyası için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Erdoğan, merhumun tüm aile bireylerine, sevenlerine ve Demirören Holding başta olmak üzere, iş dünyasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Her daim hayırla yâd edilecektir

‘Başarılara imza attı’

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada da Erdoğan’ın, Erdoğan Demirören’in vefatı dolayısıyla mesaj yayımladığı belirtildi. Mesajında, Demirören’in vefatını teessürle öğrendiğini belirten Erdoğan, “Çalışma hayatında önemli başarılara imza atan, ülkemize değerli katkılarda bulunan kıymetli sanayici ve iş adamı Erdoğan Demirören, her zaman hayırla yâd edilecektir. Merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Seçkin ve saygın iş adamı’

Başbakan Binali Yıldırım da TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i telefonla arayarak, başsağlığı diledi. Görüşmede Yıldırım, Demirören Ailesi’ne başsağlığı dileğinde bulundu. Yıldırım, yayımladığı taziye mesajında da ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Erdoğan Demirören’in vefatını büyük bir teessürle öğrendiğini belirtti. Başbakan Yıldırım, “Erdoğan Demirören, Türkiye’nin ekonomik olarak güçlenmesi ve sanayi atılımlarıyla kalkınması için hayatı boyunca büyük hizmetlerde bulunan, binlerce kişiye istihdam sağlayan seçkin ve saygın bir işadamı olarak hatırlanacaktır. Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Her daim hayırla yâd edilecektir

‘O benim ağabeyimdi’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Demirören’in vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Demirören’in vefat haberinden dolayı üzüntü duyduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Erdoğan Bey bu ülkeye büyük hizmetleri olan, değerli bir iş adamıydı. Değerli bir iş adamı olmanın yanında güzel bir dosttu. O benim ağabeyimdi. Şahsi dostluğumuz vardı. Hep bana ‘kardeşim’ derdi, ben de ona ‘ağabeyim’ derdim. Gerçekten özel bir dostluğumuz vardı. Öncelikle ailesine başsağlığı diliyorum. Ülkemize, milletimize de başsağlığı diliyorum. Rabbim inşallah yakınlarını ve sevdiklerini cennetinde buluşturur.”

Her daim hayırla yâd edilecektir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Demirören’in vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Zeybekci, mesajında “Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatından büyük üzüntü duydum. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise yaptığı açıklamada “Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan
Demirören’in vefat haberini teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınları ve sevenlerine sabır-ı cemil niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Her daim hayırla yâd edilecektir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da mesajında “Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet niyaz eder; değerli ailesine, yakınları ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

Her daim hayırla yâd edilecektir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Allah rahmet eylesin. Erdoğan Bey, bu ülkenin önemli üreticilerinden bir tanesiydi. Sanayiciydi, iyi bir iş adamıydı ve memleketimize hem ekonomik hem de istihdam açısından büyük katkıları oldu. Sorumluluk almaktan kaçmayan bir adamdı. Bütün bunlarla birlikte bir Erdoğan Demirören ismi bıraktı Türkiye’ye. Allah mekânını cennet eylesin. Ülkemizin başı sağ olsun.”

Her daim hayırla yâd edilecektir

Bozdağ: Üzüntüyle öğrendim

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da sosyal medyadan başsağlığı mesajı yayınladı. Bozdağ, “Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, Demirören Ailesi’ne başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

Haberin Devamı

Her daim hayırla yâd edilecektir

‘Türk gençlerinin ondan öğreneceği çok şey var’

Eski bakanlardan Egemen Bağış şunları kaydetti: “Türkiye’nin başı sağ olsun. Erdoğan Bey, gerçekten Cumhuriyet’in yetiştirdiği en önemli iş adamlarımızdan, yatırımcılarımızdan, girişimcilerimizden biriydi. Erdoğan Bey, yakından tanıdığım, sohbetinden çok büyük haz aldığım, danıştığım, aktif bakanlık görevindeyken yardımını gördüğüm bir ağabeyimdi. Son günlerine kadar azimle çalıştı. Sonradan girdiği medya sektöründe, sektörün en büyüğü olduğu konusunda bir azim ortaya koydu. Türk gençlerinin kendisinden öğreneceği çok şey var. Çalışma ruhu, çalışma azmi ve bu ülkeye bir şeyler kazandırmak adına ortaya koyduğu kararlılığı hepimize örnek olması gerekiyor. Mekânı cennet olsun.”

Her daim hayırla yâd edilecektir

‘Sabırlar diliyorum’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Demirören’in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kalın’ın mesajı şöyle: “Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.”

Her daim hayırla yâd edilecektir

‘Güzide bir iş adamıydı’

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal şunları söyledi: “Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemizin güzide bir işadamıydı, iş dünyasının önemli şahsiyetlerinden birisiydi. Türkiye’nin yatırımlarla ayağa kalmasında ve Türkiye’nin girişimci ruhunu temsil eden, çok değerli, çok önemli bir insandı. Ailesine başsağlığı diliyorum.”

Her daim hayırla yâd edilecektir

‘Spor camiası ona borçludur’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in Türk sporuna önemli hizmetler yaptığını belirterek şunları söyledi: “Beşiktaş Kulübü tarihinin önemli futbolcularından biriydi. Değerli iş adamı Erdoğan Demirören’in vefatı bizi üzdü. Türk spor camiası Erdoğan Demirören’e çok şeyler borçlu. Kaybımız büyük.”

Her daim hayırla yâd edilecektir

‘Ayrıcalıklı bir yere sahipti’

Erdoğan Demirören’in vefatının ardından Bakanlar Kurulu üyeleri Twitter hesaplarından paylaşımda bulundu:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: İş dünyamızın duayenlerinden, çalışkanlığı ve gayretli kişiliğiyle ülkemizde üretime, yeniliğe ve spora yaptığı katkılarla ayrıcalıklı bir yere sahip kıymetli işadamı merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: İş dünyamızın duayen ismi Sayın Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı kıymetli işadamı Erdoğan Demirören’e Rabbimden rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun. Allah-u Teâlâ rahmetiyle muamele etsin.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya: Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu: Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet; değerli ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: İş dünyamızın önemli isimlerinden Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci: Ülkemiz iş dünyası için önemli bir değer olan Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet; değerli ailesine, yakınları ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: İş dünyamızın önemli isimlerinden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Maliye Bakanı Naci Ağbal: Ülkemizin saygın iş adamlarından, Demirören Holding’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefat haberini teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

Her daim hayırla yâd edilecektir

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, Demirören ailesine başsağlığı ve sabır dilerim.

Her daim hayırla yâd edilecektir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

Her daim hayırla yâd edilecektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan: “Sevgili Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, Demirören ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.”

Her daim hayırla yâd edilecektir

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: ‘’Sayın Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.’’

Her daim hayırla yâd edilecektir

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: Sanayi dünyasının kıdemli üyesiydi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada Demirören’in vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, “Sayın Demirören, sanayi dünyamızın kıdemli bir üyesiydi. Ülkenin büyümesine, kalkınmasına katkıda bulunan, değerli bir sanayiciydi. Medya dünyamıza da son dönemde atıldı. Burada da başarılı bir çizgi izlediğini görüyoruz. Vefatından büyük bir üzüntü duyuyorum. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar diliyorum. Türkiye’nin başı sağ olsun” diye konuştu.

Her daim hayırla yâd edilecektir

MHP LİDERİ BAHÇELİ: Hayırseverliği ile tanınıyordu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Erdoğan Demirören’in vefatı dolayısıyla TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e bir taziye mesajı gönderdi. Bahçeli, mesajında, “Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve ülkemizin yetiştirdiği değerli iş adamlarımızdan kıymetli babanız Erdoğan Demirören’in vefatını büyük bir teessürle öğrendim. İş adamlığının yanı sıra hayırsever kimliği ile de tanınan merhum babanıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, Demirören Ailesi’ne, iş dünyası ve spor camiasına başsağlığı dileklerimi sunarım” ifadesine yer verdi.

Her daim hayırla yâd edilecektir

CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: Çok önemli bir şahsiyetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatı nedeniyle baş sağlığı dileklerini iletti. Tezcan yaptığı açıklamada, “Sayın Erdoğan Demirören iş dünyasında ve medya dünyasında çok önemli bir şahsiyetti. Ölümü hepimizi üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Demirören grubu çalışanlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Ayrıca ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

‘İyi bir insandı’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de şunları kaydetti: “Erdoğan Bey çok eskiden tanıdığım bir insandı. İyi bir insandı. Allah mekânını cennet etsin. Ailesine sabır diliyorum.”

Her daim hayırla yâd edilecektir

‘Çevresine karşı çok şefkatliydi’

Eski bakanlardan Mehmet Ağar, Erdoğan Demirören’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi:

“Çok genç yaşta tanıdım kendisini. İstanbul Emniyeti’nde şube müdürüydüm o dönemde. Devletin imkânları bu kadar güçlü değildi. Kendisi Ankara Pazarları’nın sahibiydi. Yüklü miktarda alışveriş çekleri verirdi bana. ‘Bunu durumu olmayan polis memurlarıyla paylaş’ derdi. İhtiyacı olan bütün arkadaşlarımızla paylaşırdım. Kimsenin de bilmesini istemezdi. Hep iyiydi, hep sıcaktı. Bütün çevresine karşı şefkatliydi.”

Her daim hayırla yâd edilecektir