Gündem HES kodu alma: HES kodu ne işe yarar, nasıl alınır?

HES kodu alma: HES kodu ne işe yarar, nasıl alınır?

18.05.2021 - 11:12 | Son Güncellenme:

HES kodu nasıl alınır? Koronavirüs salgını ile hayatımıza giren HES kodu artık birçok alanda kullanılıyor. Kamu kurumlarına, AVM'lere, berbere, kuaföre birçok yere girerken sorulan HES kodu nedir, ne işe yarar? HES kodu nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

HES kodu alma: HES kodu ne işe yarar, nasıl alınır

HES kodu SMS, Hayat Eve Sığar Uygulaması ve E-devlet ile alınabilir. AVM'lere, kamu kurumlarına, toplu taşımaya vs birçok yere girişte HES kodu sorgulaması yapılıyor. HES kodu ile kişinin risk altında olup olamadığı sorgulanabiliyor. Peki HES kodu nasıl alınır? İşte HES kodu alma yöntemleri...

Haberin Devamı

SMS İLE HES KODU ALMA

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE HES KODU ALMA

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

E-DEVLET HES KODU ALMA

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

İstanbulkartınıza HES kodu eklemek için öncelikle 'https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/' adresine girmeniz gerekiyor. Ardından İstanbulkart’ınızla HES kodunuzu eşleştirmek için aşağıdaki bilgileri doldurarak Kaydet butonuna tıklayınız.