Gündem HGS bakiye yükleme ve bakiye sorgulama işlemleri...

HGS bakiye yükleme ve bakiye sorgulama işlemleri...

30.10.2016 - 13:50 | Son Güncellenme:

İnternette HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama dönemi başladı. HGS kart kullanıcıları PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden kolaylıkla HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama yapabiliyor. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri 7 gün 24 saat mobil cihazlar üzerinden de kullanılarak, gerçekleştirilebiliyor.

HGS bakiye yükleme ve bakiye sorgulama işlemleri...

Modern yüzyıl Türkiye’sinde artık son derece yoğun ve etkin bir şekilde yaşamın her alanında kullanılmakta olan internet altyapısı artık HGS kart kullanıcıları açısından da çok önemli hizmet çözümleri sunuyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde karayolları üzerinde yer alan tüm köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde aktif şekilde kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanıcıları internette HGS bakiye sorgulama işlemi ile HGS kartlarındaki güncel bakiye durumu bilgisini internet kolaylığında öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar çerçevesinde artık insanların mobil akıllı cihazlardan da yararlanarak, nerede olursa olsun internete erişim sağlayabilmesi HGS kart kullanıcılarının HGS bakiye sorgulama işlemlerini elektronik ortam kolaylığında yapabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı


HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

21.yüzyıl Türkiye’sinde hızla gelişen otomobil teknolojisi ve artan nüfus oranları ile birlikte karayollarında ulaşım çerçevesinde kullanılmakta olan araç sayısının hızla artış göstermesi trafikte çok ciddi ihtiyaçların ve sorunların meydana gelmesine neden oluyor. Özellikle de son yıllarda karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araçların yoğun bir trafik ile karşı karşıya kalması nedeni ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bu ücretli geçiş gişelerinde araçların durmasına gerek olmadan ücretlerini ödeyerek, geçiş yapabilmelerini sağlayacak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulanmaya başlandı. Çünkü daha önce kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araçların karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde durarak, ödeme yapmak durumunda kalabiliyordu. Bu yüzden aktif şekilde kullanılmaya başlanan HGS sistemine ilişkin olarak da internet ortamında online HGS bakiye sorgulama hizmeti sunuluyor.

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji sayesinde nerede bulunuyor olursa olsun internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen araç sürücüleri HGS kartlarındaki güncel bakiye durumlarını internette yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalından yapabileceği HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirerek, öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın PTT Genel Müdürlüğü ile ortak hizmeti olan PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan HGS bakiye sorgulama işlemi ile HGS kartlarında ne kadar kaldığı öğrenilebiliyor. Ancak bu işlem için HGS kart kullanıcılarının öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgisi ile üyeliklerini yapmaları gerekiyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden yapılabilen bir diğer online HGS işlemi olan HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ise üyelik gerekli değil. HGS kart kullanıcıları mobil cihazları üzerinden de kullanabildikleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalındaki ‘geçiş ihlali sorgula’ ekranından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini sadece sorgulamak istediği aracın plaka bilgisini girerek, gerçekleştirebiliyor. Bu şekilde hem bakiye durumu hem de geçiş ihlali olup, olmadığı kolaylıkla öğrenilebiliyor.