Gündem HGS Geçiş İhlali Sorgulama Ve HGS Bakiye Durumu Sorgulama

HGS Geçiş İhlali Sorgulama Ve HGS Bakiye Durumu Sorgulama

27.04.2015 - 11:08 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama Ve HGS Bakiye Durumu Sorgulama

Genel tanım olarak Hızlı Geçiş Sistemi; hızlı ve kesintisiz geçişlerin önemli olduğu, bazı köprü ve otobanlar üzerinden, hem hızlı hem de daha uygun fiyata geçmeye olanak sağlayan bir sistemdir. HGS kart denilen bir kart yardımı ile ücretli olan bazı köprü ve otobanlar üzerinden yaklaşık olarak %20 indirim ile geçiş yapılabilmektedir. HGS kartlarının temini ise, PTT şubeleri ya da bazı anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabilmektedir. Bunların yanı sıra, karayollarının giriş ve çıkış noktalarına yerleştirilmiş olan PTT merkezleri aracılığı ile de, HGS geçiş kartı temin edilebilmektedir. Fakat HGS kartı dolum işlemleri, yalnızca PTT şubeleri üzerinden ya da anlaşmalı bankalar üzerinden yapılabilmektedir. Çünkü otoban ve köprü geçiş noktalarında, her hangi bir HGS kart dolum merkezi bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS BAKİYE YÜKLEME

HGS kartı alındıktan ve kullanıldıktan sonra kalan geçiş hakkı yani kalan bakiye ise daha farklı şekilde öğrenilmektedir. HGS bakiye sorgulama adı ile bilinen bir uygulama yardımı ile, HGS bakiye sorgulaması yapılabilmektedir.

HGS bakiye sorgulama

HGS bakiye sorgulaması işlemleri, her kullanımın ardından HGS kartında kalan geçiş hakkı miktarını öğrenmeye olanak sağlayan bir uygulamadır. HGS bakiye sorgulaması işlemlerini iki farklı şekilde yapmak mümkündür. Yani bu durumda HGS bakiye sorgulama işlemleri;

Her hangi bir PTT şubesine başvuru yapılarak ya da,

İnternet aracılığı ile PTT müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapılarak gerçekleştirmek mümkündür.

Haberin Devamı

PTT şubelerine başvurarak yapılan HGS bakiye sorgulama işlemleri, eğer gidilecek PTT şubesi yakın ise ve PTT merkezinde sıra bekleme durumu yok ise, çok da zorlayıcı bir işlem olmayacaktır. Fakat internet üzerinden yapılan HGS bakiye sorgulama işlemi, çok daha rahat, hızlı ve pratik olacaktır.

İnternet üzerinden yapılan HGS bakiye sorgulaması adım adım olarak şöyledir;

Burada öncelikli olarak, adresine giriş yapılmalıdır.

Hemen sonrasında, açılacak olan yeni sayfanın sağ üst tarafında;‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ adı ile hazırlanmış olan bölüme gelinmelidir.

Daha sonraki aşamada ise, yeni bir sayfa açılmış olacaktır.

Bu açılan yeni sayfada;‘Üye Olun’‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ şeklinde yer alani bölümler içinden, ‘Üye Olun’ yazan bölüme gelinmelidir.

Hemen ardındaki aşamada, T.C kimlik numarası ya da Vergi numarası ile HGS bakiye sorgulaması yapacak kişinin kendisinin belirlemiş olduğu şifre, burada yer alan ilgili kısımlara yazılmalıdır.

Bu şekilde, sisteme giriş için şifre aldıktan sonra, onay işlemleri için tekrar bu şifre sistemdeki ilgili alana yazılmalıdır.

Daha sonra, sayfada yer alan güvenlik kodu da ilgili alana yazılmalıdır.

Son olarak da, sayfada yer alan ve ‘Üye Ol’yazan alan işaretlenmelidir.

HGS geçiş ihlali sorgulama

HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemleri de, tıpkı HGS bakiye sorgulama işlemlerinde olduğu gibi, PTT şubelerinden ya da PTT müşteri hizmetleri web adresinden yapılabilmektedir. Buna göre;

Haberin Devamı

İlk olarak,adresine giriş yapılmalıdır.

Daha sonra, sisteme üye olmaya gerek olmadan, açılmış olan sayfanın üst tarafında yer alan ve ‘geçiş ihlali sorgula’yazan bölüme gelinmelidir.

Daha sonra adımda, açılan sayfada, ‘araç plaka numarasını giriniz’ şeklinde yazılı olan bölüm doldurulmalıdır.

Son adım olarak ise, yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu yazılmalıdır ve ardından ‘sorgula’yazan alanı tıklanmalıdır.