Gündem HGS geçiş ihlali sorgulamalarını internetten yapabilirsiniz!

HGS geçiş ihlali sorgulamalarını internetten yapabilirsiniz!

11.10.2016 - 09:12 | Son Güncellenme:

HGS kart kullanıcıları bakiye ve geçiş ihlali durumunu artık internette HGS geçiş ihlali sorgulama ile öğrenebiliyor. HGS bakiye güncel durum bilgisi için HGS bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri internetten ayrıntılı ve güncel bilgilere ulaşılabiliyor.

HGS geçiş ihlali sorgulamalarını internetten yapabilirsiniz

Teknolojik yenilikler hayatın her alanında özel çözümler sunarak, insanların ihtiyaçlarının en modern standartlarda karşılanabilmesine imkan veriyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde karayollarında yer alan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araç sürücülerinin yoğunlaşan trafik nedeni ile yaşadıkları sona erdirebilmek için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) modern mobil teknolojik sistemler çerçevesinde kuruldu. Bu çerçevede de internet ortamında hizmete açılan PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin online HGS bakiye sorgulama gibi destek hizmetleri de günümüz araç sürücülerine çok ciddi kolaylıklar sağlıyor.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen teknoloji ve bu doğrultuda trafikteki araç sayısının hızlı bir şekilde artış göstermesi ve aynı zamanda da artan nüfus oranları ile ortaya çıkan ulaşım ihtiyaçları çerçevesinde araç kullanım oranları oldukça yüksek seviyelere ulaştı. Bu çerçevede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından tüm karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol ücreti geçiş gişelerinde OGS ve KGS gibi kullanılan eski teknolojiye sahip olan ücretli geçiş sistemlerinden dolayı yaşanan yoğunluğun ortadan kaldırılması ve bu alanda vatandaşlara daha modern hizmetler sunulabilmesi amacı ile Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) geliştirilerek, aktif şekilde köprü ve otoyollarda kullanılmaya başlandı. Bu çerçevede PTT Genel Müdürlüğü’ de projeyi ortak şekilde yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, HGS kart kullanıcılarına online destek hizmetleri sunuyor. Özellikle PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalı üzerinden artık HGS bakiye sorgulama yapabiliyor.

Araç sürücüleri artık internete erişim sağlayabildiği her noktadan son derece pratik bir şekilde kullanabildiği PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden kolaylıkla HGS bakiye sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede günümüz modern yüzyıl akıllı cihaz teknolojileri sayesinde nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilmekte olana araç sürücüleri internet ortamı üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri online hizmetleri aracılığı ile HGS kartlarındaki güncel bakiye durumuna ilişkin bilgi alabileceği online HGS bakiye sorgulama işlemini 7 gün 24 saat gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri’ni kullanarak online HGS bakiye sorgulama gerçekleştirmek isteyen vatandaşların öncelikli olarak PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalına üye olmaları gerekiyor. Bu çerçeve de online hizmetlerdeki ‘yeni üye’ ekranı üzerinden ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bu çerçevede üyeliğini tamamlayan vatandaşlar HGS bakiye sorgulama işlemlerini son derece pratik bir şekilde T.C. kimlik numaraları ve üyelikleri sırasında belirledikleri şifreleri ile giriş yaparak, gerçekleştirebiliyor. HGS kart kullanıcıları mobil cihazları üzerinden de kullanabilmekte oldukları PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini üyeliksiz ve şifresiz olarak gerçekleştirebiliyor.

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için araç sürücülerinin kesinlikle girmeleri gereken tek bilgi aracının plaka bilgisi olmaktadır. Böylelikle vatandaşlar artık bu şekilde internet üzerinden herhangi bir HGS geçiş ihlali cezasının bulunup, bulunmadığına dair güncel ve ayrıntılı bilgileri HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile gerçekleştirebiliyor.