Gündem HGS geçiş ihlallerine ait detaylı sorgulama internetten yapılabiliyor!

HGS geçiş ihlallerine ait detaylı sorgulama internetten yapılabiliyor!

04.12.2016 - 11:42 | Son Güncellenme:

Online HGS hizmetleri ile internette HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama hizmeti sunuluyor. Online HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranından yapılabiliyor. Online HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemi ile en güncel HGS kart bilgilerine ulaşılabiliyor.

HGS geçiş ihlallerine ait detaylı sorgulama internetten yapılabiliyor

Türkiye’de karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde son birkaç yıldır kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) çerçevesinde internet hizmetleri de sunuluyor. Vatandaşlar elektronik ortam üzerinde yer alan HGS bakiye sorgulama hizmet kanalları aracılığı ile artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde en güncel HGS kart bakiyesi durumunu öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojilerinin insanların yaşamlarının her alanında sağlamakta olduğu çok önemli çözümler dolayısı ile günlük yaşamın şekillendirilmesi konusunda çok öneli bir etkide bulunuyor. Özellikle de günümüzde insanların günlük ulaşım ihtiyaçları konusunda karayollarında yer alan çözümleri etkin şekilde kullanıyor olması, Türkiye’de karayolları üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir trafik yoğunluğunun meydana gelmesine neden oluyor.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl teknolojileri sayesinde araç sürücüleri online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de bakanlığın PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranından yapabiliyor. Araç sürücüleri internet üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini 7 gün 24 saat herhangi bir üyelik veya şifre olmadan sadece araç plaka bilgisi ile gerçekleştirebiliyor. Son yıllarda Türkiye’de karayolları üzerinde yer alan araç sayısının her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermesi sonucunda özellikle de karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde trafik sıkışıklığı çok yüksek boyutlara ulaşıyor. Bu durumda vatandaşların karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde çok ciddi bir trafik sorunu ile karşı karşıya kalmasına neden oluyordu.

Bu durumun meydana gelmesi konusunda en önemli etkilerden birisine sahip olan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerindeki OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin geçiş ücreti ödemelerini yapabilmeleri için araçlarını durdurmaları gerekiyordu ki bu durumda trafik yoğunluğunun meydana gelmesine neden oluyor. Bu durumun önlenebilmesi ve vatandaşlara daha kaliteli hizmetlerin sunulabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından internette online HGS bakiye sorgulama gibi destek hizmetleri bulunan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılmaya başlandı.

Araç sürücüleri HGS gişelerinde, geçiş ücretlerini araçlarını durdurmak durumunda kalmadan yaparak, seri ve kaliteli bir şekilde geçiş gerçekleştirebiliyor. Bu noktada bakanlığın PTT Genel Müdürlüğü tarafından internet üzerinde hizmete açmış olduğu online PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinden online HGS bakiye sorgulama işlemleri kolaylıkla yapılabiliyor. Araç sürücüleri günümüz modern teknolojileri sayesinde internete erişim sağlayabildiği her noktadan son derece pratik bir şekilde online HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Ancak araç sürücülerinin internet üzerinde yer alna PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinden online HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak sisteme üyelik yapmaları gerekiyor. Araç sürücüleri T.C. kimlik numarası, e-posta adresi bilgileri ile üyeliklerini yaparak, 7 gün 24 saat online HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.