Gündem HGS kart bakiyesini internetten sorgulayabilirsiniz!

HGS kart bakiyesini internetten sorgulayabilirsiniz!

15.12.2016 - 09:26 | Son Güncellenme:

İnternette HGS kart kullanıcıları online HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama yapabiliyor. Online HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri 7 gün 24 saat mobil cihazlardan da yapılabiliyor. Araç sürücüleri internette online HGS geçiş ihlali sorgulama –bakiye sorgulama işlemlerini PTT HGS Müşteri Hizmetleri ile yapabiliyor.

HGS kart bakiyesini internetten sorgulayabilirsiniz

Türkiye’de her geçen gün trafikteki araç sayısının hızla artış göstermesi karayollarında yer alan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde daha modern bir sistemin kullanılması gerekliliğini doğurduğundan son birkaç yıldır bu gişelerde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) aktif şekilde kullanılıyor. Bunun yanı sıra bu modern tabanlı ücretli geçiş sistemine yönelik olarak internet üzerinde online HGS bakiye sorgulama hizmetleri sunuluyor. Böylelikle günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde araç sürücülerinin kullanmakta oldukları HGS kartlarındaki en güncel bakiye durumu hakkında son derece pratik ve kolay bir şekilde bilgi alabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. İnternet üzerinden online HGS kart bakiyesi durumunun öğrenilebilmesine yardımcı olunan PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinden araç sürücüleri tarafından online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi de kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı


HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu şekilde Türkiye’de HGS kart kullanıcısı olan tüm vatandaşların elektronik ortam üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde HGS bakiye durum kontrollerini yapabilmeleri veya HGS geçiş ihlallerinin bulunup, bulunmadığı bilgisine ulaşabilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından ortak çalışma sonucunda hizmete açılan online PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı tüm HGS kart kullanıcıları tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri portalı üzerinden HGS kart kullanıcılarınca online HGS bakiye sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

Türkiye’de karayolları üzerinde yer alan ve altyapısal yönden gelişimin en önemli kaynaklarından birisi olan karayolları otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde uzun yıllardır kullanılmakta olunan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemleri eskiyen teknolojileri ve beraberinde karayollarındaki artan araç sayısı ile meydana gelen trafik yoğunluğunu kaldırmamaları ve aynı zamanda da araç sürücülerinin gişede araçlarını durdurmaları, zaten yoğun olan trafiğin iyice sıkışık bir hale gelmesine neden oluyordu. Bakanlık karayolları üzerinde yaşanan bu sorunun önüne geçebilmek ve araç sürücülerine daha iyi hizmetler sunabilmek amacı ile karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde Hızlı Geçiş Sistemi’ni (HGS) kullanmaya başladı. Araç sürücülerinin araçlarını köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde durdurmalarına gerek olmadan geçiş ücretlerini ödeyerek, geçiş yapabilmelerini sağlayan HGS sistemi çerçevesinde internette de online HGS bakiye sorgulama hizmeti sunuluyor.

Araç sürücüleri internet ortamına erişim sağlayabildiği her noktadan son derece pratik ve kolay bir şekilde PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranı üzerinden online HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Ancak günümüzde HGS kart kullanıcılarınca internet ortamı üzerinde online HGS bakiye sorgulama işlemi için öncelikli olarak üyelik gerçekleştirilmesi gerekiyor. Araç sürücüleri kolaylıkla üyeliklerini tamamlayarak, internete erişim sağlayabildiği her noktadan HGS kart bakiyesi durumunu kontrol edebiliyor. Bunun yanı sıra HGS kart kullanıcıları herhangi bir üyelik koşulu olmadan sadece araç plaka bilgisi ile online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.