Gündem Hipnozla Veysel Karani vurgunu

Hipnozla Veysel Karani vurgunu

06.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kandırdıkları kişilere hipnoz uygulayan ve çete liderini reenkarnasyonla yeniden dünyaya gelmiş Veysel Karani olarak tanıtıp para isteyen şebeke milyonlarca lira vurgun yaptı

Hipnozla Veysel Karani vurgunu

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün 5 ilde düzenlediği operasyonda, 5 milyon liralık vurgun yapan 3’ü kadın 6 kişi yakalandı. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Antalya’da görevli bir hakim ve doktorun dolandırıldıkları yönündeki şikâyeti üzerine harekete geçti. Kendilerini “peygamber vekili”, “reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelen muhterem zatlar” olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çete takibe alındı.

Kurbanlarını böyle kandırıyorlardı
5 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 3’ü kadın 6 kişi, Ankara, Hatay, Kırıkkale ve Çankırı’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şebeke lideri F.K. ile birlikte eşi N.K., doktor A.C.Y. ile Ş.T., F.Y. ve H.P. gözaltına alındı. “Sahte peygamber” F.K.’nin, 3 hırsızlık olayından poliste kaydının bulunduğu belirlendi.
İddiaya göre, dolandırıcılıkta iki yöntem uygulanıyordu. Kadınlar, dini konularda kısa sürede kandırabilecekleri kişileri bulup doktor A.C.Y. ile tanıştırıyordu. A.C.Y. mağdurları hipnotize ederek, çete lideri F.K.’yi kimi zaman reenkarnasyonla tekrar dünyaya gelen Veysel Karani, peygamber ya da peygamber vekili diye gösteriyordu. Sonra da aralarında hakim ve doktorların bulunduğu mağdurlara, başlarına kötü olay geleceği söylenip “Allah için para ver, kötülüklerden korun” deniliyordu.
Mağdurlardan birinin bir kaza sonucu bacağı kırılınca, para vermediği için böyle bir belanın başına geldiğini düşünerek para verdiği ortaya çıktı.

‘Varlık Barışı’yla kandırdı

Şebeke üyelerinin, dini konularla fazla ilgisi olmayan kişilere de “Varlık Barışı” kapsamında yurda getirdikleri yüklü miktarda paranın vergileri nedeniyle Merkez Bankası’nda olduğunu söylediği, ipoteğin kaldırılması için bu kişilerden para istediği, sözde bloke açılınca parayı fazlasıyla geri vereceklerini söyleyerek dolandırdığı belirlendi. Şüphelilerin toplam 100’ün üzerinde kişiyi dolandırdığı, vurgunun 20 milyon TL’yi aşabileceği belirtildi.