Gündem ‘İdeal adaylar için Türkiye’yi tarıyoruz’

‘İdeal adaylar için Türkiye’yi tarıyoruz’

05.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mart 2024’teki yerel seçimlerle ilgili aday tespit çalışmalarını başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi tarıyoruz. Bütün mesele en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak” dedi.

‘İdeal adaylar için Türkiye’yi tarıyoruz’

İstanbul DHA  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretiyle ilgili soruya, “Öyle zannediyorum ki ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek” dedi. Erdoğan Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerle ilgili aday belirleme süreçlerini de başlattıklarını duyurdu. 

Haberin Devamı

Cuma namazını Üsküdar’daki Kerem Aydınlar Camii’nde kılan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

‘Göreve başladılar’  

Erdoğan yerel seçimler ile ilgili soruya, “Seçim İşleri Başkanlığımız şu anda gerekli bütün alt yapı çalışmalarını devam ettiriyor. Tabii ki başta şahsım olmak üzere bütün Merkez Karar Yönetim Kurulu üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bunun yanında bütün milletvekillerimiz Türkiye genelinde hazırlanan programa göre şu anda zaten görevlere başladılar. Türkiye’yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele en ideal aday tespitlerini yaparak ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak” şeklinde cevap verdi.  

‘Tarih netleşmedi’ 

Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin sorulması üzerine, “Değerli arkadaşlar henüz tarih netleşmedi. Ancak Dışişleri Bakanı, İstihbarat başkanım hepsi görüşmeler yapıyorlar. Bu görüşmeler çerçevesinde öyle zannediyorum ki ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek” dedi.  

Haberin Devamı

‘Aynı çizgideyiz’ 

Erdoğan tahıl koridoru ve Afrika kıtasında yaşanan gelişmelerin sorulması üzerine de şu açıklamaları yaptı: “Bu konuda Rusya’yla aynı çizgideyiz. Rusya’dan Karadeniz Koridoru’ndan gelecek tahılların bizde una çevrilmesi ve buradan un olarak fakir Afrika ülkelerine, az gelişmiş ülkelere bunların naklini yapacağız. Şu anda bile biz Gıda, Tarım, Hayvancılık Bakanlığımız olarak bu adımları atmaya, fakir ülkelere desteğimizi, yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. (Fransa’nın eski sömürgesi Mali’ye yeni bir harekât başlatması) Tabii Fransa’nın bu yaptığı iş ilk değil. Yani geçmişte Cezayir’de yaptığı uygulamalar, Ruanda’da yaptığı uygulamalar, Mali’de yaptığı uygulamalar, bütün bunlar dünyanın bütün kayıtlarında mevcut. Ve bunu hele hele Afrikalılar çok iyi biliyor. Bakın şu anda altın sevkini, bunun yanında uranyum sevkini tamamıyla Fransa’ya durdurmuş durumdalar. Bu, yıllardan beri bu ülkelere yapılan zulmün bir karşılığıdır. Ve bizler de onlarla olan olumlu ilişkilerimizi devam ettirmeye aynen çalışıyoruz.” 

Haberin Devamı

İLK KADIN AMİRAL

‘Çok mutlu oldum’

YAŞ’ta ilk kez bir kadının amiralliğe yükselmesi konusunda Erdoğan şunları söyledi: “Bu atamadan, tayinden çok çok mutlu oldum. Hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz yargıda falan bu atamalar çok var ama şimdi ilk defa Silahlı Kuvvetler’de böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şûralarda bunun devamı da gelecektir”