Gündem İETT sağlık kontrollerini sıklaştırdı

İETT sağlık kontrollerini sıklaştırdı

01.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Otobüs şoförlerinin seyir halinde rahatsızlanmasıyla oluşan kazalar son döenmde çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olunca İETT, periyodik sağlık muayene süresini beş yıldan iki yıla düşürdü. Ayrıca sefere çıkmadan önce şoförlere alkol testi de yapılmaya başlandı.

İETT sağlık kontrollerini sıklaştırdı

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- İETT Eğitim Müdürü Neslihan İncirci, şoförlerin işe alım sürecini ve sonrasını Milliyet’e anlattı. Sefere çıkmadan önce şoförlere alkol testi yapıldığını söyleyen İncirci, şoförlerin fazla çalıştırılmaları gibi bir durumun da söz konusu olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Kadınlara davet

İşe başlayan şoförlerden Adli Sicil Kaydı, Sağlık Raporu, Heyet Raporu, Psikoteknik raporunu mutlaka istediklerini anlatan ve uzman kaptanla 2 haftalık sürüş testinin ardından şoförlerin işe başlayabildiğini söyleyen İncirci, şoförlerin çalışma saatleri için 8 saatlik planlama yapıldığını da aktararak, şunları anlattı: “Kurum diyetisyenimiz tüm şoförlerimizin beden kitle endeksini ölçerek beden kitle endeksi yüksek çıkanlar için kan tahlilleri yapılmakta. Ve bağımlılık testleri de yapılmakta. İki hat arasında sefere başlamadan önce şoförlerimizin 15-20 dakikalık molaları var. 1430’ü metrobüs şoförü olmak üzere 5 bin 394 İETT Şoförü ve 6 bin 300 özel halk otobüsü şoförü İstanbul yollarında hizmet veriyor. Şoförlerimizin daha iyi şartlarda çalışmaları, yıllık izinlerini kullanmaları İçin 2022 yılında 1835 şoför hizmete başladı. İETT olarak kadın istihdamına önem veriyoruz. 2020 yıllında çıktığımız bu yolda 2022 yılı itibari ile toplamda 64 kadın şoförümüz otobüslerimizde görev yapmakta. Kadın kaptanlarımızı ilanlarımıza başvurmaya davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

Büyükçekmece’de Avcılar-Büyükçekmece seferini yapan İETT otobüsü şoförü kırmızı ışıkta beklediği sırada fenalık geçirdi. Ayağı gaza basılı kaldığı öne sürülen sürücü, önce bir motosikletliye ardından kaldırımda bulunan ağaçlara ve ikaz tabelasına çarparak durabildi. İçindeki yolcuların yara almadan kurtulduğu kazada, kaldırımda kimsenin olmaması faciayı önledi. Ambulansla hastaneye kaldırılan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. -İSTANBUL DHA