Gündem İfadeyi hanım okursa yandık

İfadeyi hanım okursa yandık

22.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şifreli telefon konuşması sorulan Cübbeli Ahmet Hoca, birinci eşinin ikinciyi kıskandığını belirterek, “İkinciye gizlice gündüz de gidiyorum. Bu konuşma o. Şimdi bu medyada çıkarsa napacağız!” dedi

İfadeyi hanım okursa yandık

“Karagümrük çetesi”ne yönelik soruşturma kapsamında yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunan “Cübbeli Ahmet Hoca” lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü dün ilk duruşmasına çıktı. “Haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “insan ticareti yapmak”, “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından 25 ile 53 yıl arasında hapis istemiyle yargılanan Ünlü, kimlik tespitinde iki ayrı eşinden 8 çocuğu olduğunu, yazarlık yaptığını ve aylık 10 bin lira geliri olduğunu söyledi.

‘Duruşma gizli yapılsın’
İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Ahmet Mahmut Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık ile Karagümrük çetesi lideri olduğu iddia edilen Nuri Ergin’in ağabeyi Nejat Ergin’in de aralarında yer aldığı 10 tutuksuz sanık katıldı.
Duruşmanın başında, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, geçtiğimiz hafta annesini kaybeden Ünlü’ye başsağlığı diledi. Ünlü de Başkan Ekinci’ye, cenazeye katılabilmesi için izin verildiği için teşekkür etti. Kimlik tespitinin ardından söz alan Ünlü’nün avukatı, müvekkilinin “toplumdaki yeri” dikkate alınarak duruşmalara kapalı yapılmasını ya da yayın yasağı konulmasını istedi. Mahkeme bu talebi reddetti.

‘Dini bu işlere karıştırma’
Duruşmada ilk olarak Ünlü’nün “sağ kolu” olduğu belirtilen Barış Sezek savunma yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Sezek, Fas’tan fuhuş için kadın getirmediğini, getirdiği iki kadından biriyle “imam nikahıyla evlendiğini” anlattı.
Sezek’in konuşmalarında dini isim ve terimler kullanması üzerine tepki gösteren mahkeme başkanı, “Dini tabirleri bu işlere hiç bulaştırma” diye sert şekilde uyardı.
Sezek’ten sonra Ünlü’ye söz verildi. Suçlamaları kabul etmeyen ve söz konusu kadınları tanımadığını belirten Ünlü ise “35 yıldır kürsü önündeyim. Beni itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Barış’ı dövmüşler, bazı şeyleri söyletip imzalatmışlar” dedi.
Sezek’in iki yıldır kendisinin yakınında yer almadığını söyleyen Ünlü, çeşitli ülkelerden zaman zaman “talebe” geldiğini, bunların da erkek olduğunu anlatarak, “Gelmek isteyen olduğunu söylediler. ‘Ben iki tane talebeyi karşılarım’ dedim. ‘İki talebe geldi’ dediler. Erkek olduklarını sanıyordum. Ben görmedim. Çok yoğun çalışan biriyim” diye konuştu.

‘Kutsal değilim günahkarım’
Kendisine “oyun oynandığını” ve “itibarsızlaştırılmak” istendiğini iddia eden Ünlü şöyle devam etti: “Bütün mesele benim üzerimde dönüyor. Mesele bana dokunduruldu. Bence başarısız bir operasyondu. Binlerce mektup aldım. Benim yüzümden aile kavgası oldu. Beni adam kutsal görüyor. İnsanlar kavga etti, nişanlısından ayrılanlar oldu. Benim olayım, toplumsal olay oldu. Ben kutsal değilim günahkarım. Kimseyi hürriyetinden yoksun bırakmadım. Gönül rızası ile de kimse olmadı.”

‘Kadın cehennem zebanisi’
Söz konusu kadınları tanımadığını bir kez daha vurgulayan Ünlü, “Kadının fotoğrafını bana gösterdiler. Cehennem zebanisi gibi bir şey... Hiç mi kadın görmedik. Hiç alakam olmaz. Tanımıyorum öcü gibi bir şey ya. Mantıklı mı? Hem kadına nikah kıyacağım ama ilişkiye girmeyeceğim. Böyle şey olur mu?” dedi.
Mahkeme Başkanı, “Kadınlar ‘ilişkiye girmedik’ demiyor, ‘giremedik’ diyor” demesi üzerine Ünlü, “İlişkiye giremediysek rahat etsin o zaman” diye cevap verdi.
Mahkeme Başkanı, kadınlardan birinin Ünlü’nün gövdesindeki ameliyat izlerini gördüğüne dair ifadesini anımsatarak, “Faslı birisi sizi çıplak görmeden nereden biliyor?” sorusuna Ünlü şu yanıtı verdi:
“Bunları kim öğretti o belli değil. Tercümanlar kimdi? Benim internette çıplak görüntümü verdiler. Cemaat reddetsin diye uğraşıyorlar. JİTEM, MİT deyip duruyorlar. Bu kadını bulan güç, ona burasında bu iz var dedirtiyor.” Ünlü, daha önce nikahlandığı Özbek bir kadınla 3 sene önce çekilen ve internete konulan görüntünün kendisine ait olduğunu söyledi.

Başkanla güldüren diyalog
Kanunen suç diye imam nikahı kıymadığını söyleyen Ünlü, “Kendi nikahımı bile kıymadım” deyince Başkan Ekinci’nin, “Kendi kendine imam nikahı kıyılıyor mu?” sorusuna Ünlü “Oluyor. Onu özel konuşuruz. Öğretiriz” diye cevap verdi.
Ekinci’nin “Burada anlatmalayım, millet öğrenmesin” demesi üzerine Ünlü, “Lüzum yok, zaten nikahsız da yapıyorlar” dedi. Ünlü’nün bu sözleri, mahkeme başkanı ile salondakileri güldürdü.

Haberin Devamı

‘Ne yapar döver mi?’
İddianamede yer alan ve “şifreli” olarak değerlendirilen bir telefon konuşmasının iki eşi hakkında olduğunu söyleyen Ünlü, “Benim birinci hanım, ikinci hanımı çok kıskanıyor. İkinci hanıma gizli gidiyorum. Haftada bir kere gidiyorum. O eve gündüz gittiğimi birinci hanımım bilmiyor. O konuşma buna dair” dedi.
Bu ifadeleri eşinin duyması halinde sıkıntı yaşayacağını belirten Ünlü ile Başkan Ekinci arasındaki diyalog geçti:
Ünlü: Hanımla napacağız bilmiyorum. Medyaya da çıkarsa napacağız. Gizlilik kararı da almadınız.
Başkan: Eşiniz bilmiyor mu ikincisini? Ne yapar sizi döver mi?
Ünlü: Biliyor ama çok kıskanç. Dövmesine gerek yok ki. Sabaha kadar konuş. Hapisten çıktın bir gece de öyle gitti. Bu sözler salondakileri yine güldürdü.

‘Tutuksuz yargılayın’
Ünlü’nün savunmasının bitmesinin ardından Başkan Ekinci, “Bizden bir isteğiniz var mı?” diye sordu. Ünlü de “Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Annenim vefatından dolayı çok üzüldüm. Babamı da teselli edemedim. Cenaze için izin verdiğiniz için Allah razı olsun. İnşallah hayırlı kararlar verirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

İfadeyi hanım okursa yandık

‘’Cübbeli Ahmet Hoca” lakabıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün duruşmasını, babası Yusuf Ünlü (sağdan ikinci) de izledi. Fotoğraf: AHMET DUMANLI AA