Gündem İki ilde 3 şehit

İki ilde 3 şehit

27.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teröristlere yönelik operasyonlar sürerken dün 3 ocağa daha ateş düştü. Lice kırsalında PKK’lı teröristlerin kurşunlarına hedef olan bir astsubay ile bir uzman çavuş şehit düştü. Dağlıca’da da 1 asker PKK’lıların saldırısında şehit oldu

İki ilde 3 şehit

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlar sırasında dün çıkan çatışmada Astsubay Şükrü Ceylan (34) ile Uzman Çavuş Emrah Aytemiz şehit oldu.

Haberin Devamı

Ağrı Doğubeyazıt’tan Diyarbakır’ın Lice ilçesine bir hafta önce geçici görevle giden 8 yıllık Astsubay Şükrü Ceylan’ın eşi Büşra’yı 3 yaşındaki oğlu Yavuz ile birlikte “Siz Kırıkkale’ye gidin, ben de Allah izin verirse bayramda gelirim” diyerek babasının evine gönderdiği belirtildi. Kırıkkale’nin 191. şehidi olan Ceylan’ın şehadet haberi Kırıkkale’de oturan babası Muhittin Ceylan’a Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir astsubay tarafından verildi.

Bayramda gelecekti

Baba Muhittin ve anne Dudu Ceylan, oğullarının şehit olduğunu duyunca fenalık geçirdi. Şehit babası, sağlık ekipleri tarafından Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılıp, tedavi edildikten sonra, “Vatan sağolsun. Oğlumu öldürenlerin Allah belalarını versin” demekle yetindi. Şehidin bir kardeşinin de Eskişehir’de Astsubay olarak görev yaptığı ifade edildi. Şehidin eşi de haberi babasının evinde aldı.

Haberin Devamı

İki ilde 3 şehit

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen 34 yaşındaki Astsubay Şükrü Ceylan’ın Kırıkkale’deki baba ocağına ateş düştü. Fenalaşan şehit yakınlarını sağlık ekipleri ve komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz’in, Rize’nin Fındıklı ilçesindeki yaşayan babası Hasan Akın ve annesi Filiz Aytemiz’e şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Fenalaşan şehidin babası Hasan Akın’a, sağlık ekibi müdahale etti. Aytemiz’in şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ile şehidin arkadaşları, yakınları ve komşuları eve gelerek aileye taziyelerini iletti. Nişanlı şehit Aytemiz’in düğününün 23 Temmuz’da Ankara, 27 Temmuz’da da Rize’de yapılacağı öğrenildi.

Yüksekova’da saldırı

Hakkari’nin Yükekova ilçesinde ise Dağlıca üs bölgesine dün akşam bir grup PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda Uzman Çavuş 26 yaşındaki Mehmet Aslangiray şehit oldu, 1 asker yaralandı.