Gündem İki tahliye kararına savcıdan itiraz

İki tahliye kararına savcıdan itiraz

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen davada mahkeme dönemin jandarma istihbarat görevlisi yüzbaşı Muharrem Demirkale ve gazeteci Ercan Gün’ü tahliye ederek yurt dışına çıkış yasağı koydu. Duruşma savcılığı ise tahliye kararına itiraz etti.

İki tahliye kararına savcıdan itiraz

İstanbul 14. Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ercan Gün, Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya SEGBİS yöntemiyle katıldı. Tutuksuz sanıklar Ali Öz, Murat Bayrak, Reşat Altay ve Adem Sarıgül de duruşmada hazır bulundu.

Haberin Devamı

Ara kararını açıklayan mahkeme, dönemin istihbarat görevlisi yüzbaşı Muharrem Demirkale ve Fox TV eski Haber Müdürü Ercan Gün’ün tutukluluk sürelerinin tamamlanmış olduğunu belirterek tahliyelerine karar verdi. Mahkeme her iki sanık için de yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Mahkeme Muharrem Demirkale’nin Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasında, Gün’ün ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklu olduklarını belirtti. Mahkemenin tahliye kararına itiraz eden duruşma savcılığı ise, iki sanığın tutukluluklarının devamını talep etti. Talebi, üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirecek.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer hakkında kuvvetli suç şüphesi, mevcut delil durumu, bir kısım tanık beyanlarının tamamlanmamış olmasından dolayı tanıklar üzerinde baskı kurulması riskinin bertaraf edilmesini gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Haberin Devamı

Muammer Güler tanık olarak dinlenecek

Mahkeme, İstanbul eski Valisi Muammer Güler ve Vali Yardımcısı Ergün Güngör’ün arasında bulunduğu 12 kişinin gelecek celse tanık olarak dinlenmesine karar verdi.