Gündem Işık Konvoyu 2 gün ertelendi

Işık Konvoyu 2 gün ertelendi

22.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yaşayan sığınmacıların, Edirne üzerinden Avrupa ülkelerine geçiş planı ertelendi.

Işık Konvoyu 2 gün ertelendi

ÇİĞDEM YILMAZ Edirne - Göçmenler, Telegram gruplarında iki gün sonra tekrar yola çıkacaklarını duyurdu. Türkiye’de yaşayan sığınmacılar kafileler halinde “Işık Konvoyu” kurarak Avrupa sınırına gitme planı kurdu. Konvoya katılmak isteyenlere yönelik çağrının Facebook ve Telegram’da kurulan gruplarda Edirne’den çıkış 19 Eylül olarak belirlendi. Çok sayıda sığınmacı Avrupa’ya gitmek için Edirne’ye geldi ancak istenilen sayıya ulaşılamadığı için çıkış gerçekleşmedi. Telegram gruplarından dün de iki gün sonra kesin çıkış yapılacağı duyuruldu. Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Son gelişmeler ışığında yürüyüşü tamamlamayı ve kampanyayı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle 2 gün sonra güvenli bir toplanma noktası belirleyeceğiz. Sayı ne olursa olsun sınıra gideceğiz, geçtiğimizde sorumlu değiliz ve ardından sınırlar kapanacak. Plan B ile meşgulüz, dışarı çıkmaya kararlıyız ve çıkacağız.”

Esnaf bekliyor

Sığınmacıların kitleler halinde sınıra gideceğini duyan Edirne esnafı da umutla göçmenlerin Edirne’ye gelmesini bekliyor. Otogarda esnaflık yapan biri şunları söyledi:

“Bir iki gün önce biz de geleceklerini duyduk. Buna çok sevindik ve biz de gelmelerini bekliyoruz. Eskiden öğrenciler geliyordu şimdi onlar da daha çok tren kullanıyor. Bu nedenle göçmenlerin gelmesi bizim için de iyi olur.”