Gündem Ispanak yemeği nasıl yapılır?

Ispanak yemeği nasıl yapılır?

21.04.2018 - 13:41 | Son Güncellenme:

Çocukluğumuzun çizgi film kahramanı Temel Reis ile özdeşleşen ıspanak oldukça faydalı bir sebzedir. Ispanak yemeği özellikle demir vitamini açısından oldukça yüksek bir sebze yemeğidir. Sağlıklı beslenme için haftada bir kere önerilir. Özellikle çocukların mutlaka yemesi gereken bu yemeğin yapımı da oldukça basittir.

Ispanak yemeği nasıl yapılır

Ispanak yemeğinin malzemeleri

Haberin Devamı

· Bir kilo ıspanak

· Bir adet kuru soğan

· Bir bardak bulgur ya da pirinç

· Bir kaşık salça

· Tuz

· Karabiber

· Su

Ispanak yemeğinin yapılışı

Ispanak köklü bir sebze olduğu için ilk önce kök kısımlarını çok da fazla derin olmamak şartı ile kesin. Bütün ıspanaklara aynı işlemi uygulayın. Daha sonra büyükçe bir kabı suyla doldurun. İçine iki ya da üç kaşık kadar sirke koyun. Sirke ıspanakların içindeki kimyasal atıklardan ve mikroplardan kurtulmasını sağlayacaktır. Sirkeli suyun içine temizlediğiniz ıspanakları koyun ve yarım saat bekletin. Sirkeli su içerisinde bekleyen ıspanaklarınızı sürekli şekilde suyunu değiştirerek iyice yıkayın. Yıkama işlemi önemli çünkü ıspanak yapraklarının mikroplardan, böceklerden, toz ve toprağından iyice arınması gerekmektedir. Aksi halde yemeğiniz sağlıklı bir yemek olmaktan çıkar ve istediğiniz tada ulaşamazsınız.

Haberin Devamı

Ispanak yemeği için ilk önce tencerede ince ince kıydığınız soğanları yağ ile birlikte iyice kavurun. Pembeleşinceye kadar kavurduğunuz soğanların üzerine salça ekleyin. İsteğe göre biber ve domates salçası kullanabilirsiniz hatta karışık olarak kullanırsanız daha lezzetli yemek elde edersiniz. Kavrulan salça ve soğan ikilisinin üstüne doğranmış ıspanakları ekleyin. Unutmayın yeşil yapraklı sebzeler ne kadar az bıçak darbesi alırsa vitamin ve minerallerini o kadar korumuş olur. Özellikle ıspanak için bıçak kullanmak yerine mümkünse elleriniz ile iri parçalara bölerek yemeği yapabilirsiniz. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Bir müddet sonra ıspanak suyunu bırakacak ve hacim kaybedecektir; bu sırada isteğe bağlı olarak bulgur ya da pirinç ekleyin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra malzemelerin üstünü geçecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kısıp pişmeye bırakın. 10 dakika piştikten sonra ocaktan alın ve yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.