Gündem İstanbul'da dolapta yakalanmıştı! Bombalı eylem planı

İstanbul'da dolapta yakalanmıştı! Bombalı eylem planı

13.04.2023 - 15:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Küçükçekmece'de bir fırında dolaba saklanırken yakalanan şüpheliyle ilgili dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı.

İstanbul Küçükçekmece'de bir fırında dolaba saklanırken yakalanan şüphelinin bombalı eylem hazırlığında olduğu öğrenildi. Şüphelinin önce AK Parti Pendik İlçe Başkanlık binasına yapılan el yapımı patlayıcı attığı ve bir bankaya molotoflu saldırı düzenlediği belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Küçükçekmece'de bir fırına düzenlenen operasyonda, gizli bölme olarak yapılan dolapta yakalanarak gözaltına alınan ve TKP/ML silahlı terör örgütü üyesi olduğu kaydedilen Ünal Yiğit'e dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Emniyet kaynakları, Yiğit'in daha önce AK Parti Pendik İlçe Başkanlık binasına el yapımı patlayıcı atılması ile bir banka binasına yapılan molotoflu saldırının faili olduğunu belirtti.

Yiğit'in Esenyurt'taki adresinde ele geçirilen TATP adlı patlayıcının çok hassas ve daha önce Sancaktepe'de Yasemin Çiftçi'nin sırt çantasında taşıdığı sırada patlayan bombada kullanılan maddeyle aynı olduğu tespit edildi. Taşınma sırasında bile patlayabilen maddenin su ve mazotla seyreltilerek yerinin değiştirildiği aktarıldı. 

Haberin Devamı

SALDIRI HAZIRLIĞI

Öte yandan Ünal Yiğit'in evindeki patlayıcı maddelerle İstanbul'da bir bombalı eylem hazırlığında olduğu belirtildi. Yiğit'in evinde çıkan patlayıcı malzemeler arasında bombayı hedef noktaya taşırken kullanılan güvenli anahtar, akımı sağlayacak olan enerji ile saat ayarı için kullanılacak düzeneklerin de yer aldığı vurgulandı.

DENEME AMACIYLA BOMBA

Ayrıca şüphelilerin TATP isimli patlayıcı maddeyle daha önce Maltepe Gülsuyu'nda deneme amacıyla bir bombalı patlama gerçekleştirdikleri ve bu patlamada başarılı oldukları ortaya çıktı.

İstanbulda dolapta yakalanmıştı Bombalı eylem planı

İstanbulda dolapta yakalanmıştı Bombalı eylem planı