Gündem İstanbullular film izlemeye doyacak

İstanbullular film izlemeye doyacak

05.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

20 Nisan’a kadar 230 filmi izleyicilerle buluşturacak İstanbul Film Festivali dün gece başladı. Açılışta senarist Umur Bugay, aktris Sevda Ferdağ ve aktör Eşref Kolçak’a onur ödülü verildi.

İstanbullular film izlemeye doyacak

33. İstanbul Film Festivali, dün gece Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan açılışla başladı. 20 Nisan’a kadar sürecek ve 230 civarında filmin izleyiciyle buluşacağı festivalin açılış gecesinin sunuculuğunu Meltem Cumbul üstlendi.
Ünlü senarist Umur Bugay, gecede Onur Ödülü alan isimlerinden biriydi. Ödülünü Meral Çetinkaya’dan alan Bugay, senaryolarını çeken Atıf Yılmaz, Ertem Eğilmez ve çocukluk arkadaşı Zeki Ökten’e teşekkür etti. Bugay ödülünü “Sanatın sanatçının önemsenmediği, sinemada sansür uygulamasının yeniden hortlatılmaya çalışıldığı, internet yasaklarının olduğu bu karanlık dönemin son bulup, tam demokratik bir Türkiye’de yaşayacağımız umuduyla” diyerek aldı.
Yapımcı Abdurrahman Keskiner, Onur Ödülü’nü hayatını kaybeden sinemacıların anısına adadı. Gecede Onur Ödülü alan yönetmen İrfan Tözüm’ün ardından gecenin diğer bir Onur Ödülü bestelediği film müzikleri akıllara kazanan Atilla Özdemiroğlu’na sunuldu.

‘En büyük şansım oldu’
Özdemiroğlu konuşmasında, birlikte çalıştığı Halit Refiğ, Yılmaz Güney, Atıf Yılmaz, Ömer Kavur ve Yavuz Turgul’un da aralarında olduğu yönetmenleri sayarak, “Onlarla sinemayı yaşamak en büyük şansımdı benim” dedi.

Haberin Devamı

Ustalara onur ödülü verildi

Onur Ödülü alan oyuncu Sevda Ferdağ, Yeşilçam emekçilerine teşekkür etti. Türkiye sinemasının önemli aktörlerinden Eşref Kolçak, Onur Ödülü’nü Yıldız Kenter’den alırken ayakta alkışlandı. Törenin ardından açılış filmi olarak İngiliz yönetmen Stephen Frears’ın imzasını taşıyan ‘Philomena’ gösterildi.