Gündem İşte 2012’ye damga vuranlar

İşte 2012’ye damga vuranlar

15.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Time dergisi okuyucularına yönelttiği “Yılın insanı kim olsun?” sorusunun yanı sıra 55 farklı alanda 2012’nin ‘en’lerini sordu. İşte o listelerin bazılarından öne çıkan sonuçlar:

İşte 2012’ye damga vuranlar

Rowling yeniden
ABD’li yazarların öne çıktığı en iyi kitaplar listesindeki tanıdık isim J.K Rowling. Harry Potter serisi ile ünlenen başarılı yazar ele aldığı son kitap ‘The Casual Vacancy’ (Sıradan Boş Oda) ile beklenmedik bir başarıya imza attı ve 2012’nin en iyi kitapları listesine girdi.

Haberin Devamı

Dönüşleri muhteşem oldu
James Bond serisinin son filmine de yer verilen ‘en iyi geri dönüşler’ listesinde son filmi Skyfall’un gerçekleşen en iyi dönüşlerden biri olduğu belirtildi. Skyfall sadece Kuzey Amerika’da 89 milyon dolarlık hasılat yaptı. Olimpiyatlar da listede yer aldı. ABD nüfusunun 220 milyonu televiz-yonlarını uluslararası oyunlar için açtı. En iyi geri dönüş ise ABD’nin yeniden seçilen Başkanı Barack Obama oldu. Dergi Obama için ‘Rakibi Romney destekçilerini ona karşı kullanarak büyük başarıya imza attı’ dedi.

En iyi 10 film

1- Aşk-Michael Haneke
2- Düşler Diyarı-Benh Zeitlin
3- Pi’nin Yaşamı-Ang Lee
4- Anna Karenina-Joe Wright
5- Kara Şovalye Yükseliyor-Christopher Nolan
6- Zero Dark Thirty- Kathryn Bigelow
7- Siyah At-Todd Solondz
8- Dragon-Peter Chan
9- Franenweenie-Tim Burton
10- Görünmez Savaş- Kirby Dick

Haberin Devamı

En kötü 10 film

1- Bulut Atlası-Andy ve Lana Wachowski
2- John Carter-Andrew Stanton
3- Hyde Park on Hudson- Roger Michell
4- Abraham Lincoln: Vampir Avcısı-Timur Bekmambetov
5- İyi olan kazansın-McG
6- Lorax-Chris Renaud
7- Alex Cross-Rob Cohen
8- Dikkat bebek var-Kirk Jones
9- Timothy Green’in sıradışı yaşamı-Peter Hedges
10- Aşk ve Para-Julie Anne Robinson

USHER SALLADI
Derginin en iyi şarkı listesinde birinci Usher’ın ‘Climax’ şarkısı olurken klibi ve dansı ile tüm dünyayı kasıp kavuran Güney Kore’li şarkıcı Psy’in ‘Gangnam Style’ı ikinci, ABD olimpiyat yüzme takımının dahi şarkı için video çektiği Carly Rae Jepsen’ın ‘Call me Maybe’ parçası üçüncü oldu.

Ünlü oldular
2012’nin en yükselen starları ise Gangham Styleile bir anda ünlenen Psy, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un şarkıcı eşi Ri Sol-ju, Artist filminin yıldızı köpek Uggie ve Facebook’un kurucusu Mark Zuckerber ile evlenen Priscilla Chan oldu.


Yazarlar