Gündem İtirafçı eski hâkim Hamzaçebi’ye tahliye kararı

İtirafçı eski hâkim Hamzaçebi’ye tahliye kararı

06.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün “Selam Tevhid” kumpasıyla ilgili davanın sanıklarından eski hâkim Mehmet Hamzaçebi, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyip 2012’deki MİT krizine ilişkin kritik bilgiler verdi.

İtirafçı eski hâkim Hamzaçebi’ye tahliye kararı

Hamzaçebi, “MİT krizi” soruşturmasını FETÖ şüphelisi Bilal Bayraktar’ın yürüttüğünü, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran eski savcı Sadrettin Sarıkaya’nın ise dosyanın “yedeği” olduğunu anlatarak, “Sadrettin’in, MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılmasını Bilal Bayraktar istediği için yaptığını biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Hamzaçebi, “Bayraktar, ‘Ülkeyi bölmek istiyorlar. Oslo’da ülkenin yarısı gidiyor elden.’ gibi bir şeylerden bahsetti. ‘Ondan dolayı yaptık’ dedi ama kendisi bizzat yapmadı, Sadrettin üzerinden yaptırdı.

MİT krizini anlattı

Kendisi yurt dışına gezi ayarladı o dönemde” diye konuştu. Bayraktar’ın “MİT krizi”nden kısa süre önce HSYK’dan yurt dışı gezisi ayarlayarak, “narkotik semineri” adı altında ABD’ye gittiğini, seyahate başka asker ve sivil hakim ve savcıların da katıldığını ifade eden Hamzaçebi, şunları kaydetti: “’Pensilvanya’ya gittin mi?’ diye sorduğumda inkar etti. ‘Askerlerle beraberdik, onları atlatamazdım’ gibi bir şeyler söyledi.”

FETÖ’nün A takımı

Öte yandan davanın firari sanığı Fikret Seçen’in cemaatin Beşiktaş Adliyesinde bulunan karar mekanizmasında yer aldığını bildiren Hamzaçebi, “A takımı’ tabir edilen gruptandır. Seçen ile birlikte A takımında Zekeriya Öz, Cihan Kansız, Bilal Bayraktar, Ercan Şafak, Celal Kara, Hüseyin Ayar, Mehmet Berk, Mehmet Karababa, Metin Özçelik, Mehmet Ekinci’nin olduğunu hatta Gökmen Demircan ve Sedat Şamil Haşıloğlu’nun da olduğunu düşünüyorum” beyanında bulundu. Hamzaçebi tahliye edildi.

Haberin Devamı