Gündem ‘İyilik gemisi’ Gazze için yolda! 5 bin kişiye yemek

‘İyilik gemisi’ Gazze için yolda! 5 bin kişiye yemek

08.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

MÜSİAD’ın iş dünyasına yaptığı çağrıyla toplanan insani yardımlar, Filistinlilere ulaştırılmak üzere Kızılay’ın lojistiğiyle dün gemiyle Mersin’den yola çıktı.

‘İyilik gemisi’ Gazze için yolda 5 bin kişiye yemek

HANDE ATILGAN Mersin - Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında gıda yardımlarının yoğunlaştığı sefer için Kızılay, imkanları altındaki en büyük gemiyi kullandı. “İyilik gemi”si bu seferden sonra her ay Gazze’ye yardım taşıyacak. 

Haberin Devamı

5 BİN KİŞİYE YEMEK 

Mersin Limanı’ndaki uğurlama töreninde konuşan Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, insanların bölgede açlıktan ölmeye başladıklarına dikkat çekti. Delegasyonlarından kalan beş yerel personel ile günlük bin kişilik sıcak yemek çıkardıklarını söyleyen Yılmaz, Ramazan itibarıyla bunu beş bine çıkaracaklarını söyledi. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ulaştırılan yardımların İsrail gözetimine rağmen Gazze’ye tümüyle ulaştığını, bunun Kızılay ve Kahire Büyükelçiliği tarafından doğrulandığının altını çizdi. İkinci seferde en az 75 bin gıda kolisi ve iki adet de tam teşekküllü ambulans yollamayı hedeflediklerini belirten Asmalı, iş dünyasına “yollanan kutulardan en az biri sizden olsun” çağrısını yaptı.

Haberin Devamı

2 ÖĞÜNLÜK KOLİLER

MÜSİAD’ın yoğunlaştığı gıda kolileri, 28 parça hazır gıdayı içerirken, günde iki öğünden bir haftalık ihtiyaca göre toplanıyor. Dün yola çıkan gemi, 110 bin gıda kolisi, 620 ton un, 14 TIR’lık su ve maden suyu ile kıyafet ve mobil mutfaktan oluşan 2 bin 737 kiloluk yük taşıyor.