GündemJandarma'nın 186. yılı su altında pankartla kutlandı! Bakan Yerlikaya'dan 'Teşekkür' mesajı

Jandarma'nın 186. yılı su altında pankartla kutlandı! Bakan Yerlikaya'dan 'Teşekkür' mesajı

14.06.2025 - 09:48 | Son Güncellenme:

Jandarma teşkilatının 186'ncı kuruluş yıl dönümü, su altında pankartla kutlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise gönderdiği mesajda "Sizler; 186 yıldır Aziz Milletimizin emrinde, onun hizmetindesiniz. Kalbi vatan aşkıyla çarpan, tevazuyla ve fedakarlıklarla kutsal görevini ifa eden Jandarmamız, sarsılmaz iradesiyle bir kanun ordusudur." açıklamasında bulundu.

İzmir ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, jandarma teşkilatının 186'ncı kuruluş yıl dönümünü, su altında kutladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da vatan aşkıyla görev yapan jandarma personelinin fedakarlık ve tevazu içinde görevini yerine getirdiğini vurgulayarak bir teşekkür mesajı paylaştı.

Haberin Devamı

DALGIÇ JANDARMALARDAN SU ALTINDA ANLAMLI KUTLAMA

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timleri,  jandarma teşkilatının 186'ncı kuruluş yıl dönümünü, su altında açtıkları pankartla kutladı.

Dalgıç jandarmalar, Karaburun açıklarında ekonomik ömrünü tamamlayarak yapay resif olması amacıyla 2016 yılında batırılan 9 Eylül vapuruna dalış gerçekleştirdi.

Yaklaşık 30 metre derinlikte bulunan vapurun burun kısmında, "Kanun Ordusu Jandarma 186 Yaşında" yazılı pankart açıldı. Ekipler su altında Türk bayrağı ve Atatürk portresi de açarak selam durdu.

Jandarmanın 186. yılı su altında pankartla kutlandı Bakan Yerlikayadan Teşekkür mesajı

SAROS'TA BATIK TANKA DALIŞ YAPARAK KUTLADILAR

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı personeli de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Gökçetepe köyü sahiline batırılan tanka dalış yaparak, su altında Türk bayrağı açtı.

Haberin Devamı

Jandarmanın 186. yılı su altında pankartla kutlandı Bakan Yerlikayadan Teşekkür mesajı

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı personeli ve Argos Su Sporları Merkezi dalış eğitmenleri tarafından Jandarma Teşkilatı'nın 186'ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Saros Körfezi'ndeki Gökçetepe köyü sahilinin 100 metre açığına, 3 Haziran'da düzenlenen törenle batırılan M62 T model muharebe tankına dalış yaptı.

Jandarmanın 186. yılı su altında pankartla kutlandı Bakan Yerlikayadan Teşekkür mesajı

Kıyıda hazırlıklarını tamamlayan ve temel eğitim gören jandarma personeli botla tank batığının bulunduğu alana giderek, eğitmenler gözetiminde dalış gerçekleştirdi. 10 metre derinlikteki tanka dalış yapan jandarma personeli, Türk bayrağı ve üzerinde 'Jandarma 186 yaşında daima milletinin yanında' yazılı pankart açtı. Dalış öncesi hazırlıklar ve dalış esnası kayda alınarak, video klip hazırlandı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN JANDARMA’YA TEŞEKKÜR MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Teşkilatı'nın 186’ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Yerlikaya mesajında şu ifadeleri kullandı:

Jandarmanın 186. yılı su altında pankartla kutlandı Bakan Yerlikayadan Teşekkür mesajı

"Şanlı al bayrağımızın gölgesinde nice destanlar yazan, asil milletimizin huzur ve güvenliğini için her daim nöbette olan kahraman Jandarmamız.

Sizler; 186 yıldır Aziz Milletimizin emrinde, onun hizmetindesiniz. Kalbi vatan aşkıyla çarpan, tevazuyla ve fedakarlıklarla kutsal görevini ifa eden Jandarmamız, sarsılmaz iradesiyle bir kanun ordusudur.

Haberin Devamı

Jandarma yüce dağ başlarındadır. Jandarma, uçsuz bucaksız ovalarda, aşılmaz denilen dar geçitlerde, sarp kayalıklardadır.
Ve Jandarmamız; milletimizin tertemiz vicdanında, onun gönlündedir.

Terörle mücadeleden, asayiş hizmetlerine, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleden, siber güvenliğe ve trafik hizmetlerine kadar her alanda varlık gösteren Jandarmamız ve onların fedakar aileleri ile gurur duyuyoruz.

Bu şanlı üniforma altında şehadete eren kahramanlarımızı rahmetle; gazilerimizi şükranla anıyorum. Jandarma Teşkilatımıza hizmet eden ve emekli olan; halen görev başında olan tüm personelimizi, yürekten tebrik ediyorum.

Jandarma Teşkilatımızın 186. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun."

Jandarmanın 186. yılı su altında pankartla kutlandı Bakan Yerlikayadan Teşekkür mesajı

Jandarmanın 186. yılı su altında pankartla kutlandı Bakan Yerlikayadan Teşekkür mesajı

Jandarmanın 186. yılı su altında pankartla kutlandı Bakan Yerlikayadan Teşekkür mesajı
KEŞFETYENİ
Oğlu resmen gençliği! Benzerliği görenler 'yok artık' dedi
Oğlu resmen gençliği! Benzerliği görenler 'yok artık' dedi

Cadde | 14.06.2025 - 10:32

"Çılgın Bediş" dizisinde canlandırdığı Oktay karakteriyle hafızalara kazınan Cenk Torun’un oğlu liseden mezun oldu.

Yazarlar