Gündem Kaçakçılıkta yeni trend lüks tekne

Kaçakçılıkta yeni trend lüks tekne

06.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bodrum açıklarında devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri, 29 Ağustos’ta şüphe üzerine lüks bir yatı durdurdu. Teknede 56 kaçak göçmen ile bir göçmen kaçakçısı yakalandı.

Kaçakçılıkta yeni trend lüks tekne

KENAN GÜRBÜZ / Bodrum - Lüks yatın içerisindeki göçmenler, ilk ifadelerinde insan kaçakçısı ile İtalya’ya gitmek üzere anlaştıklarını söylediler. Geminin rotasının İtalya olduğu Sahil Güvenlik ekiplerince de doğrulandı.

Haberin Devamı

Strateji değişti

Yakalanan insan kaçakçısının ifadesi ile son dönemde Sahil Güvenlik, Polis ve Jandarma ekiplerin ardı ardına yaptığı başarılı operasyonlar sonrasında, insan kaçakçılarının strateji değiştirdiği ortaya çıkarıldı. Son üç ay içinde yapılan operasyonlarda insan kaçakçılığında kullanılan balıkçı teknesi, ahşap tekne, fiber tekne ve lüks tekne sayısındaki artış dikkati çekti. Lüks tekneler ve ahşap guletlere tıka basa 80 ila 100 göçmenin bindirildiği ortaya çıktı.

Cam simidi de paralı

Operasyonlarda yakalanan mültecilerin ifadelerine göre, insan tacirleri İtalya’ya için kişi başına 2 bin Euro, Yunan adalarına bırakmak için ise 500 euro alıyor. Kaçakçıların, göçmenlere bindikleri teknelerde verdikleri can simitlerini de 10 euro’ya sattıkları öğrenildi.