Gündem KADER’den muhtar aday adaylarına eğitim

KADER’den muhtar aday adaylarına eğitim

28.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

KA.DER, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde daha fazla kadın muhtar seçilmesi amacıyla muhtar aday adayları için dört günlük eğitim kampı düzenleyecek.

KADER’den muhtar aday adaylarına eğitim

Türkiye’de 2014 yılında yapılan yerel seçim sonuçlarına göre; 31 bin 963 mahalle, 18 bin 329 köy olmak üzere toplam 50 bin 292 muhtar bulunuyor. Adıyaman, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Muş, Batman, Şırnak ve Sinop dahil sekiz ilde de tek bir kadın muhtar bulunmuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de kadın muhtar sayısı ise sadece 674. Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KA.DER) köy ve mahallelerden başlayarak kadınların, yönetimlerde ve karar alma mekanizmalarında temsil edilmesi, gerçek demokrasinin oluşturulmasında en önemli basamaklardan biri olarak görülüyor. Bu nedenle 1829 yılından itibaren bir yönetim modeli olarak var olan muhtarlık kurumunda kadınların temsil oranını artırmak amacıyla Türkiye’nin farklı yerlerinden bir araya gelecek 150 kadın muhtar aday adayına eğitim verecek.

29 Kasım-2 Aralık arasında Antalya’da gerçekleşecek olan dört günlük eğitim kampında, katılımcılara günde sekiz saat verilecek teorik ve pratik eğitimle, bilgi, beceri ve deneyimlerinin artırılması sağlanacak.