Gündem Kadınlarda erken boşalma

Kadınlarda erken boşalma

19.04.2018 - 14:45 | Son Güncellenme:

Cinsel hayat kadınların konuşmaktan çekindiği bir konu. Oysa bu konu konuşulup paylaşılmadıkça sorunlar büyüyor. Kadının mutsuzluğu, mutsuz çiftleri ve hatta beraberinde mutsuz aileleri getiriyor. Bu yazımızda kadın cinselliğinde hiç konuşulmayan bir konuyu, kadınlarda erken boşalmayı ele alıyoruz.

Kadınlarda erken boşalma

Kadınlarda Boşalma Sorunları Olur mu?

Haberin Devamı

Kadınların da cinsel hayatında boşalma sorunları olur. Bu fizyolojik açıdan ya da psikolojik açıdan olabilir. Kadın cinselliği evlenene kadar bir tabu olarak görülüp kadınlar bu şekilde eğitildiği için çoğu kadında sorunları saklama eğilimi devam eder. Ayrıca geçmişte yaşanan taciz vakaları da kadınlarda cinsellikten soğuma, uzaklaşma gibi etkiler yaratır. Bu nedenlerle ilişki sırasındaki gergin psikoloji erken boşalma gibi sonuçlar doğurabilir.

Kadın Boşalması Nasıl Olur?

Kadınlarda düzgün bir cinsel hayat söz konusu ise erkeklere benzer bir boşalma olur. Ritmik kasılmalar yaşanır, nefes alıp vermeler sıklaşır, kalp atışı hızlanır ve terleme başlar. Kadın orgazm sırasında bu belirtilerin birini ya da hepsini bir arada yaşayabilir.

Haberin Devamı

Kadında Boşalmanın Etkileri Nelerdir?

Düzgün bir cinsel hayat yaşayan kadının boşalmama sorunu yaşaması pek olağan değildir. Cinsel hayatın doğru ve düzgün devam etmesi kadın için hem bedensel hem ruhsal açıdan bir rahatlamaya sebebiyettir. Stresi azaltır ve kaliteli uyku almasında yardımcı olur. Seratonin hormonu salgılayarak mutlu hissettirir.

Kadınlarda Görülen Cinsel Problemler

Kadınlarda en sık görülen cinsel problemler arasında cinsel isteksizlik, korku, acı ve boşalma sorunları ön plana çıkar. Evliliklerde yaşanan bu sıkıntılı durumlar, mutsuz evliliklere ve boşanmalara kadar gider. Kadınlarda karşılaşılan bu sorunlar yaklaşık %40 oranında olup her geçen gün artış göstermektedir.

Kadında Boşalma Sorunları Nasıl Çözülür?

Cinsellikte kadının da erkek gibi boşalma yaşaması en doğal sonuçtur. Zira cinsellikte bu doğal bir süreç olup erkekler kadar kadınların da mutluluğunu sağlar. Kadının boşalmaması, geç veya erken boşalma yaşaması gibi sorunlar bir doktor kontrolünde giderilebilen rahatsızlıklardır. Kadın cinselliğini anlatmaktan çoğu zaman çekinir. Onu konuşturabilecek yegane kişi uzman psikiyatristlerdir. Bireysel ya da çift terapisi alınarak bu sorunların önüne geçilebilir.