Gündem Kadınların etek altı fotoğraflarını çeken komiser hakkında karar

Kadınların etek altı fotoğraflarını çeken komiser hakkında karar

24.11.2023 - 11:47 | Son Güncellenme:

Kağıthane’de bulunan bir zincir markette kadınların etek altı fotoğraflarını çekerken yakalanan ve tutuklana komiser Serdar E. hakkında mahkeme kararını açıkladı.

5 Ocak 2023 tarihinde zincir bir markette çalışan F.B bir erkeğin alışveriş yapan kadınların etek altı fotoğraflarını çektiğini farkedince olaya müdahale etti. F.B daha sonra da durumu polise bildirdi. Görüntüleri sosyal medyaya da düşen şüpheli erkeğin kimliği ise herkesi şok etti. Adının Serdar E. olduğu öğrenilen şüphelinin komiser olduğu ortaya çıktı. Meslektaşları tarafından gözaltına alınan Serdar E. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

Şüphelinin incelenen telefonu ve bilgisayarında çok sayıda kadına ait fotoğraf ve çocuk müstehcenliğine ilişkin görüntüler tespit edildi. Yürütülen soruşturma sonrası Serdar E. hakkında, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”, “çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak” ve “cinsel taciz” suçlarından 17 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. E., yaklaşık iki ay sonra da tahliye edildi.

Kadınların etek altı fotoğraflarını çeken komiser hakkında karar

“ÖZEL İNDİRİM MADDELERİ DIŞINDA”

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanık Serdar E. katılmadı. E.’nin avukatı savunmasını yazılı olarak mahkemeye sundu. Sunulan dilekçe sonrası mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme sanık Serdar E.’yi, C.G’nin etek altı fotoğraflarını çektiğinin sabit olduğu gerekçesiyle “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu, duruşmalardaki iyi hali, cezanın sanık üzerindeki olası etkileri ve cezanın özel indirim maddeleri dışında daha da indirilmesi gerektiğini belirterek cezanın 2 yıl 6 aya düşürülmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Kadınların etek altı fotoğraflarını çeken komiser hakkında karar

UZLAŞTIĞI İÇİN CEZA VERİLMEDİ

Müşteki G.E’nin ise sanık Serdar E. ile uzlaştığını belirten mahkeme bu sebeple sanığın, “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan cezalandırılmasına yer olmadığına karar verdi. Ancak mahkeme sanığın G.E’ye karşı, “cinsel taciz” suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar vererek 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Aynı gerekçeyle bu cezada da indirim uygulayan mahkeme cezayı 5 aya düşürerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca sanık Serdar E.’yi telefonunda ve bilgisayarında bulunan çocuk müstehcen görüntülere ilişkin de, “çocuğa ait müstehcen görüntüyü depolama” suçundan 4 yıl hapis ve bin gün adli para cezasına çarptırdı. Ancak bu cezada da indirime giden mahkeme cezayı önce 3 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 lira para cezasına çarptırdı.