Gündem Kanlı Ay Tutulması ne zaman hangi tarihte? Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Kanlı Ay Tutulması ne zaman hangi tarihte? Kanlı Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

25.05.2021 - 10:40 | Son Güncellenme:

Kanlı ay tutulması nedir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Astroloji meraklıları başta olmak üzere gök hareketlerini yakından takip eden ve izlemeyi seven vatandaşlar Kanlı ay tutulması nedir, ne zaman hangi tarihte gerçekleşecek sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. En son 2019 yılında gerçekleşen Kanlı Ay Tutulması bu yılda gerçekleşecek. İşte Kanlı Ay Tutulması hakkında merak edilenler...

Kanlı Ay Tutulması ne zaman hangi tarihte Kanlı Ay Tutulması Türkiyeden izlenebilecek mi

Kanlı ay tutulması konusunda araştırmalar devam ediyor. Başta Astroloji meraklıları olmak üzere gök cisimleri ve hareketlerini yakından takip eden ve süreçleri izlemeyi seven vatandaşlar Kanlı ay tutulması ne zaman sorusunun yanıtını aramayı sürdürüyor. En son 2019 yılında gerçekleşen Güneş, Ay ve Dünya'nın peş peşe dizilmesiyle oluşan Kanlı Ay tutulması bu yıl 26 Mayıs Çarşamba gününü 27 Mayıs Perşembe gününe bağlayan gece gerçekleşecek.

Haberin Devamı

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN?

Kanlı Ay Tutulması 26 Mayıs Çarşamba gecesini 27 Mayıs Perşembe gecesine bağlayan gece çıplak gözle izlenebileceği söyleniyor. Kanlı Ay Tutulmasının hangi ülkelerden çıplak gözle izlenebileceği ise henüz netlik kazanmadı.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay'ın iki döngüsü arasındaki farkları, Ay'ın, Dünya'nın ve Güneş'in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar. Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Bu esnada Dünya'da Güneş'in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay'ın yüzeyine ulaşır.