Gündem Kanseri yendi maaşı kesildi

Kanseri yendi maaşı kesildi

11.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Muğla’da yaşayan 56 yaşındaki Füsun Ülker’e 2000 yılında kanser teşhisi konuldu. Kanser nedeniyle Ülker’in önce bir böbreğinin yarısı sonra rahmi alındı. 2003 yılında da meme kanserine yakalanan Ülker, hastalığın kemiklerine sıçraması sonrası zor günler yaşadı.

Kanseri yendi maaşı kesildi

Kemik erimesi sonrası kemikleri kırılan Ülker’in iki bacağına protez takıldı. 30’un üzerinde ameliyat geçiren Ülker, 2006 yılında malulen emekli oldu. 12 yıldır emekli maaşı alan Ülker’in aylığı, 14 ay önce Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kanseri yendiği ve çalışma gücünü kaybetmediği gerekçesiyle kesildi.

Haberin Devamı

‘Gücüm yok’

Çalışabilecek durumda olmadığını söyleyen Ülker şunları anlattı:

“Onlarca defa ameliyat oldum. Yüzde 82 iş göremez raporu aldım. Çünkü çalışabilecek durumda değilim. İki bacağımda da protez var. Bacaklarımın birinde 8, diğerinde 6 vida var. Ağrılarım oluyor. 14 ay önce maaşımı kesip tekrar sağlık raporu almamı söylediler. Yeni aldığım raporda da engel durumumun yüzde 60’ın altında olduğu bildirildi. Koltuk değneklerim olmadan tuvalete bile gidemezken, bana verdikleri bu raporla ‘Çalışabilirsin’ diyorlar. Bu durumda nasıl çalışabilirim? İtiraz için SGK’ya tekerlekli sandalyeyle gittim. Maluliyet Daire Başkanı, ‘Sağlıksın’ deyince itirazım da sonuçsuz kaldı.”

12 bin TL borçlandı

Füsun Ülker, “Emeklilik maaşım dışında 900 TL babamdan kalma maaşım vardı. Malulen emeklilik maaşım kesildikten sonra bir de üzerine 12 bin 500 TL borçlu görünüyorum. Her ay maaşımdan 300 TL kesiliyor. Benim ev kiram zaten 650 TL, ben 600 TL ile hem kiramı ödeyip hem de nasıl geçineyim?” dedi.