Gündem Kara kış zorluyor, bazı kentlerde eğitime ara

Kara kış zorluyor, bazı kentlerde eğitime ara

11.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde uzun süre devam eden bahar havasının ardından dondurucu soğuklar etkili olurken, İstanbul’da sıcaklıklar 10 derece birden düştü.

Kara kış zorluyor, bazı kentlerde eğitime ara

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Tekirdağ ile Edirne’nin bazı ilçelerinde, Çanakkale’de ise tüm okullar tatil edildi. Edirne’de dondurucu soğuklar nedeniyle süs havuzları bile buz tuttu. Soğuk havanın ülke genelinde hafta boyunca sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

*Edirne’nin Keşan, Uzunköprü, İpsala ve Enez ilçelerinde okullar dün tatil edildi. Kentte, süs havuzları bile donarken işe gitmek için yollara koyulanlar ve esnaf zor anlar yaşadı.

*Tekirdağ’da hava sıcaklığı gece sıfırın altında 5, gündüz sıfırın altında 3 derece olarak ölçüldü. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Hayrabolu, Süleymanpaşa, Şarköy, Muratlı ve Ergene ilçelerindeki okullarda dün eğitime ara verildi. Kentin büyük bölümü beyaza büründü. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Kentte 10 mahalle yolu kapandı. 

*Çanakkale Boğazı dün etkili olan fırtına ve kar yağışıyla birlikte düşen görüş mesafesi nedeniyle bir süreliğine çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı. Kentte tüm okullarda ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde dün eğitime ara verildi. Bugün de taşımalı eğitim yapılmayacak. Kar yağışı nedeniyle Çanakkale-Biga kara yolu ulaşıma kapandı. Kapanan 46 köy yolunun açılması için ekipler çalışma başlattı. 

Haberin Devamı

*Bursa’da olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz Otobüslerinin (BUDO), 11 seferi iptal edildi. Nilüfer ilçesinde yağış nedeniyle Ataevler Eğitim sokak üzerinde yolun sağ kısmında çökme meydana geldi. Park halindeki 4 otomobil çökme nedeniyle hasar aldı.

*Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçelerinin yüksek kesimlerinde yağan kar, hayatı olumsuz etkiledi. Erdek’te Gestaş’a ve Marmara RoRo’ya ait seferler iptal edildi.

*Bolu Dağı’nda ve kent merkezinde dün lapa lapa kar yağdı. Karayolları ekipleri, D-100 ve Anadolu Otoyolu geçişlerinde kar küreme çalışması yaptı.

Taşımalı eğitime ara

*Eskişehir’de aralıklarla etkili olan kar yağışı ile kentin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, kent merkezine uzak ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi. Kentte hava sıcaklığı 1 dereceye düştü. Beylikova ilçesinde taşımalı eğitime ara verilirken, İnönü ilçesinde ise tüm okullar dün tatil edildi. 

*Bingöl’ün Karlıova ilçesinde belediye ekipleri, geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından başlatılan çalışmayla bir haftadır günde ortalama 40 kamyon karı kamyonlarla ilçe dışına taşıyor.

Haberin Devamı

*Ardahan-Kars kara yolunda da bazı TIR’lar yolda kaldı. Kara yolları ekipleri karla mücadele çalışması başlattı.

*Yüksek kesimlerinde havanın  eksi 10 dereceye düştüğü Erzincan’da, Ardıçlı Gölü’nün yüzeyi buz tuttu.