Gündem Karakola roketle saldırı!

Karakola roketle saldırı!

13.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Özerkli Köyü Jandarma Karakolu’na PKK’lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Fatih Gökşen adlı uzman çavuş şehit oldu. Çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü

Karakola roketle saldırı

Son günlerde artan terör saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır’da Hani yolu üzerindeki Özerkli Köyü Jandarma Karakolu’na dün saat 13.05 sıralarında PKK’lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda karakoldaki askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Fatih Gökşen (40) adlı Osmaniyeli uzman çavuş şehit oldu. Yaralı 4 er ile korucunun tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

Osmaniye’de 4. şehit

Gökşen, Osmaniye’nin son 12 günde verdiği 4’üncü şehidi oldu. Babasının şehit olduğunu öğrenen 10 yaşındaki Kutay Gökşen, amcası Mehmet’e sarılıp ’Babam gitti’ diyerek ağladı. Gökşen’in Yediocak Mahallesi’nde kısa bir süre önce ev aldığı, ailesini yeni eve yerleştirip Ramazan Bayramı’ndan sonra Diyarbakır’a gittiği öğrenildi. Saldırının ardından bölgeye taarruz helikopterleri, insanlı keşif uçağı, kara ve havadan takviye birlikler sevk edildi. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılardan 2’si öldürüldü.

Diyarbakır’da canlı bomba eyleminde bulunmak üzere kente geldiği değerlendirilen B.D. adlı şüpheli gözaltına alındı.

Şırnak’ın Cizre ile Güçlükonak ilçelerindeki Küpeli ve Kilise dağlarında önceki gün Akdizgin Jandarma Karakolu’na yapılan saldırıdan sonra başlatılan operasyonlar sürüyor. Sikorsky helikopterlerle bölgeye sürekli asker taşınırken, Kobra helikopterleriyle PKK’lıların bulunduğu bölgeler bombalanıyor.

Haberin Devamı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lılar Hükümet Konağı önünde nöbet tutun polislere saldırdı. 2 polis yaralandı, bir PKK’lı öldürüldü.

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen pusu ve dinleme faaliyeti sırasında PKK’lı grupla çatışmada bir terörist öldürüldü. Çıkan çatışmanın ardından Iğdır-Doğubayazıt karayolunu ulaşıma kapatan PKK’lılar bir TIR’ı ateşe verdi.

Van’ın Edremit ilçesinde ‘hendek’ kazılması olayıyla ilgili gözaltına alınan Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü U.C. ve garaj amiri İ.K. tutuklandı.

22 terörist teslim

Genelkurmay Başkanlığı Hakkari merkez ile Şırnak’ın Silopi ve Bingöl’ün Karlıova ilçelerinde toplam 20 teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunu açıkladı. Mardin’de de 2 PKK’lı teslim oldu.
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, 29 Temmuz gecesi bir çay ocağının önünde oturan sivil polis Mehmet Uyar’ın şehit edildiği, Osman Çaran adlı vatandaşın yaşamını yitirdiği PKK saldırısında yaralanan İbrahim Turan hastanede yaşam savaşını kaybetti.
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde PKK’lı teröristler bir arıcıdan gasp edip 300 kilo bomba yükledikleri aracı yol kenarında bıraktı. Özel harekat polisinin zırhlı aracının geçişi sırasında bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda bir polis ağır yaralandı.
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yola döşenen patlayıcının infilak ettirildi, 3 asker yaralandı.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde gece yol kesen yüzleri kapalı teröristler, 2 TIR’ı ateşe verip kaçtı.
Siirt Pervari ilçesinde bulunan bir GSM baz istasyonu el yapımı patlayıcı ile tahrip edildi.